2022-10-08
𝑳𝒂 𝑪𝒂𝒔𝒂 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 & 𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂-🍔 Beef & Cheddar Burger🧅 Onion Rings🍝 Aglio Oil with Prawn Spaghetti 🍟 Fries位於上環漢堡店,黃色既外牆,十分搶眼!店舖內座位少,但勝在位置方便,最適合上班族lunch take away(^ν^)Menu選擇多,combo比較抵食!第一次探店緊係要試最classic既經典牛肉芝士漢堡(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) Burger足料,材料貌相夠新鮮!絕對唔係又淋又霉(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)麵包雖然唔係烘底,但一咬落去,佢鬆軟既程度似新鮮出爐既麵包!絕對係加分位♪(´ε` ) 牛肉大大塊,夠juicy,上面既芝士夠溶夠拉絲!(=゚ω゚)ノ另一個主食選擇左意粉!佢地選擇用較幼既意粉,質感遍硬,中意食硬飯、硬粉、硬麵既我,心表「真知我心」~ 中意佢地用上海量蒜頭!咁都未夠,仲要加上香蒜橄欖油,味道真係夠哂出,但又唔膩!再加上少量辣椒調味,夠哂satisfy! 不過個人覺得蝦略嫌唔夠鮮( ・᷄ὢ・᷅ ) 但係抵讚既係夠爽口既( ̀⌄ ́)最後2款小食,最中意佢地新出既onion rings! 有別於外面
🍔 Beef & Cheddar Burger
🧅 Onion Rings
🍟 Fries
總括La Casa 一定要叫combo set先至夠扺!個人比較中意佢地既spaghetti 同onion ring! 店舖地方便利,而且佢地更榮獲Best Burger Delivery & Takeaway同tripadvisor既獎項! 經過要試試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
📍 G/F, 2 Bonham Street, Sheng Wan
#jcfoodgasm @lacasaburgerhk