2022-11-09
朋友介紹呢間新裝修無耐既黃金廚房食物出色,今日媽咪生日我就同媽咪細妹黎試下,果然好有氣派好正!我地先叫一個象拔蚌刺身$1480😍象拔蚌爽甜脆口,超級新鮮,一啲腥臭同霉都無,入口好鮮味,每一片都大大塊,我地食到完全停唔到口!之後就到主角火鍋,湯底我地簡佐雜菌花甲蟹鍋$188,呢個湯底材料好豐富,好鮮味,蟹同花甲既咸鮮加上雜菌既清甜,已經好鮮味🍲火鍋配料方面我地叫佐極品霜降牛頸脊(大)$268,日本黎既霜降牛頸脊好味到無得頂,本身牛頸脊就係牛頸微微突起,活動最多果塊肉,所以肉質好爽口感好好,而呢度既呢款肉更加雪花分布好平均,油脂帶黎脂膏細微既嚼勁,口感肥嫩而具彈性,配呢個湯更加鮮味🐮🥰另外叫左黑柏葉$68同埋花雕豬腦$48,新鮮既牛柏葉就係黑色,新鮮原味有口感,原汁原味,好爽口好好食!🤫豬腦有微微鮮紅既血絲,又靚又新鮮,豬腦淡淡滑滑,加上花雕完全唔腥,好特別既體驗🐷
之後就到主角 火鍋,湯底我地簡佐雜菌花甲蟹鍋$188,呢個湯底材料好豐富,好鮮味,蟹同花甲既咸鮮加上雜菌既清甜,已經好鮮味🍲