Hakata Concepts

鐵板特選晚市定食($298)~茶碗蒸🥚一開始會上茶碗蒸先開一開胃😌,食落幾滑嫩,加埋蟹肉幾有咬口😙。~帆立貝 四元豚🐖師傅將帆立貝煎得岩岩好🧑‍🍳,配上柚子胡椒汁更提升到帆立貝嘅鮮甜味😋。四元豚帶有油脂感食落唔會韌🤓,配昆布鹽味道更有層次😗。~櫻花蝦炒飯🍚有冇人同我一樣,食鐵板燒最期待嘅係個炒飯🤪。呢個簡簡單單就咁加咗櫻花蝦🦐,蛋🥚同蔥,味道唔會好濃😌。個飯炒得幾乾身,口感都唔錯😗。~濆物湯品🥣正常最後應該係用麵豉湯做結尾😗,但嗰日提前咗喺炒飯之前就上咗🙂‍↕️。麵豉湯仲配咗個漬物😌。因為呢個定食套餐比平時鐵板燒份量較少😛,所以我哋仲叫多咗個刺身黎share🤓。~ 博•刺身盛盒($288)刺身包咗甜蝦🦐,帶子,三文魚🍣,吞拿魚同海膽,大部份都幾新鮮😌。
鐵板特選晚市定食($298)

~茶碗蒸🥚

~帆立貝 四元豚🐖

~櫻花蝦炒飯🍚

~濆物湯品🥣

~ 博•刺身盛盒($288)