聽聞啟德新開咗間酒樓,一於去試下,「豪宴一號」個名就"娘"咗d, 酒樓唔大,一眼望得哂。新開d 嘢真係好新,碗碟,枱布,地毯都感覺好乾淨。有兩間房仔,侍應話可以唱K, 食飯當晚就有人book 咗房,d 人出出入入開門時聽到佢地叫韓文歌🙈😂,又幾國際化喎。講返食先,天寒地凍,嗌咗個$288羊腩煲,龍蝦粉絲煲,炒豆苗。羊腩煲又煮得幾好喎,抵讚,d 肉夠林,唔會香口膠咁,又夠入味,配料有一碟菜,煲入面有馬蹄,蓮藕,支竹,都幾大煲,質素都對得住個價錢。至於龍蝦粉絲煲呢,得個幾條粉絲,差d 以為粉絲係貴價貨,好罕有,龍蝦係薑蔥味,唔講以為食緊薑蔥炒蟹。而蒜蓉炒豆苗就普通,無乜特別,無大排檔嘅鑊氣,但好食過茶餐廳。侍應都好熱情,好傾得,唔會四目交投然後扮見你唔到,可能新開,想儲一班熟客仔。總括黎講,食物係唔錯嘅,會想試埋點心質素如何。就晚市黎講,已經好過佢附近間潮家多多聲,如果點心都唔差,貴少少都寧願食豪宴一號,皆因潮家真係完全唔想放入口,想打大佬即管去試下。