📍Contrast長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖••••••••••••••••••••••••••••••💝竹炭糯米窩夫 $112▶️雜莓 乳酪忌廉 手工紅莓醬 自家製牛奶雪條每檯必點的招牌甜品❣️新鮮即製的窩夫外脆內鬆、富有蛋香🧇乳酪忌廉酸酸甜甜✨相對一般普通忌廉冇咁漏💫窩夫表面淋上自家製的手工紅莓醬🍓整體感覺清新開胃、食落唔會覺得膩😚另外牛奶雪條亦十分香濃、奶香味重🤩而且佢冇一般雪糕咁容易融🥶食到最後仍然保持半固體(?)形態🤣係幾有心思的高質甜品😋••••••••••••••••••••••••••••••💝黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士 $68黑松露味香濃突出😍蟹肉新鮮且份量慷概🦀配曬成份多士都絕對冇問題😌金黃色的炒蛋厚身且十分嫩滑🍳整體絕對係冇得輸的配搭💖另外底部的竹炭多士亦有驚喜💘烘得十分香脆,沒有因表面炒蛋而變淋👌🏻咬落內裏鬆軟且帶有淡淡甜味🥰味道有啲似牛乳方包 ,個人十分喜歡🤤••••••••••••••••••••••••••••••#medmad_forfood_cheungshawan #竹炭 #窩夫 #雜莓 #乳酪忌廉 #紅莓 #雪條 #牛奶雪條 #黑松露 #蟹肉
📍Contrast
長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖
💝竹炭糯米窩夫 $112
▶️雜莓 乳酪忌廉 手工紅莓醬 自家製牛奶雪條
每檯必點的招牌甜品❣️
新鮮即製的窩夫外脆內鬆、富有蛋香🧇
乳酪忌廉酸酸甜甜✨
相對一般普通忌廉冇咁漏💫
窩夫表面淋上自家製的手工紅莓醬🍓
整體感覺清新開胃、食落唔會覺得膩😚
另外牛奶雪條亦十分香濃、奶香味重🤩
而且佢冇一般雪糕咁容易融🥶
配曬成份多士都絕對冇問題😌
金黃色的炒蛋厚身且十分嫩滑🍳
整體絕對係冇得輸的配搭💖
另外底部的竹炭多士亦有驚喜💘
烘得十分香脆,沒有因表面炒蛋而變淋👌🏻
咬落內裏鬆軟且帶有淡淡甜味🥰
味道有啲似牛乳方包 ,個人十分喜歡🤤
#medmad_forfood_cheungshawan
#竹炭 #窩夫 #雜莓 #乳酪忌廉 #紅莓 #雪條 #牛奶雪條 #黑松露 #蟹肉 #炒蛋 #黑松露炒蛋 #多士 #咖啡店 #charcoal #waffle #berries #yoghurtcream #icelolly #truffle #crabmeat #scrambledeggs #trufflescrambledeggs #toast #cafe #hkcafe
#長沙灣美食 #香港美食
黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士