2013-08-02 4 瀏覽
初初入到間鋪,人數唔算多,而且入面裝修簡單,唔係咁多人推介都未必留意到間鋪。入面三文治類既選擇唔多,先黎到既係巴馬火腿法式香草包。咁既價錢有得食巴馬火腿實在係超值!香草包烘得剛剛好,而且味道唔錯,連我唔鍾意香草味都愛上呢個包😁不過巴馬火腿味道就同平時嗰d有d唔同,味道比平時食開既淡 不過呢個價錢仲想點吖〜〜〜接下來上既係三文魚法式墨汁包,呢個令我等咗十五分鐘以上,試下睇下佢點解要整咁耐先墨汁包望落唔太吸引,但食落其實同普通包無分別,而且仲有陣陣既芝麻味,令人一試難忘😍煙三文魚都幾重料,每邊包都有三塊三文魚,簡簡單單咁,係兩個包比較好食嗰個黎!!兩個包味道的確唔錯,但伴碟既沙律無西生菜嗰類,而且無加任何汁醬調味,食落寡咗d😔flat white味道香濃,拉花也不錯,可惜拉花唔夠紮實,飲到最尾個拉花就融入咗杯咖啡度,形成一層奶層😟同埋無得揀用脫脂奶沖咖啡,要扣分!!最後壓軸上場既係黑色幽默,也是這鋪既賣點:炒雪糕!黑色幽默望落份量唔多,但食落就真係唔講笑!芝麻雪糕溝brownie咁食,真係第一次,brownie望落好似好少既,但每食一啖雪糕就食到粒粒brownie,十分滿足 芝麻雪糕味

不過呢個價錢仲想點吖〜〜〜

最後壓軸上場既係黑色幽默,也是這鋪既賣點:炒雪糕!

芝麻雪糕味道都比想像中香濃,絕對唔係nestle出產既味道,顏色非常深色,係水準之作👍👍總括而言,間鋪頭比人印象好好,我會再來的😋😋😋
2013-08-02
  • 黑色幽默