2024-04-26 737 瀏覽
上環裡的小小餐室 被門外的型格深深吸引著😌內裡非常有格調 好適合慶祝或同朋友小聚吃飯🪅‣ 菜式不多 但樣樣有驚喜 款款都係用心創作 超好食!!➊ BEEF TARTARE 🥩底層係 Potato Pavé 千層薯仔🥔外脆內軟🤤🤤 Tartare beef 加入小鯷魚及辣根 將成個菜式提升完成度 食落去嘅時候成個口感層次好高 有脆有軟有香有甜😋➋ FRIED CHICKEN 🍗 呢個顛覆咗我哋一般炸雞嘅感覺 豆泥加入花生醬!少量黑松露點綴 花生醬口味 實在太香口 膩膩嘅口味做薯蓉好岀色 配返醃製嘅洋蔥 食到一嚿接一嚿停唔到 🥹👍🏻➌ SCALLOP CRUDO呢個帶子可以逐粒叫 墊底係脆炸咗嘅辣肉腸碎 好香口‣ 醬汁🌶️ jalapeños配上芒果 非常清新惹味 love it !!!!➍ KIWI 🥝 & 🍓 STRAWBERRY淋上面嘅係 gin+yuzu+watermelon!! 水果再加焦糖脆脆唔使多講 已經諗到非常清新 非常甜 非常可口吸引已經想再去食多幾次了 想將每一道菜式都食一次相信會繼續比我更多驚喜😉 廚師嘅創作實在太高坐喺吧枱仲可以享受睇到佢煮嘢食 價錢亦都唔算太貴絕對適

上環裡的小小餐室 被門外的型格深深吸引著😌
內裡非常有格調 好適合慶祝或同朋友小聚吃飯🪅
‣ 菜式不多 但樣樣有驚喜
款款都係用心創作 超好食!!

➊ BEEF TARTARE 🥩

食到一嚿接一嚿停唔到 🥹👍🏻

➌ SCALLOP CRUDO
呢個帶子可以逐粒叫 墊底係脆炸咗嘅辣肉腸碎 好香口

➍ KIWI 🥝 & 🍓 STRAWBERRY
淋上面嘅係 gin+yuzu+watermelon!!
水果再加焦糖脆脆
唔使多講 已經諗到非常清新 非常甜 非常可口吸引