2018-05-04
知道佢成日有唔同卡通主題既點心,今次點心代表 x Kanahei’s Small Animals主題美食,殺到黎啦!又係時候去打卡,仲會送撥扇同杯墊,又食又拎!就連MENU都整到好少女風,當然唔止P助兔兔系列,仲有好多其他食物,不過今次黎就主攻P助兔兔!粉紅兔兔流沙包 $49流沙包係每次點心代表必岀,一定要係佢個口吉個窿等佢嘔流沙岀黎再狂影相,但不夠熱,可能影相影太耐~_~流心蜂蜜西多士 $65比預期中細份,但真係靚得過份,同樣流沙,沾上蜂蜜食更加滋味粉紅兔兔黑松露雜菌蒸包 $59頗貴,份量只有一個,但入面茹量逼爆,但調味調得唔錯P助帶子燒賣 $59可愛三個表情,不過略嫌有啲蒸太耐,帶子老左少少雪山酥皮叉燒包 $59為左配合Kanahei,平時白色既雪山都變左粉紅色!再焗燶少少就更好木乃伊尖椒 $39雖然唔係Kanahei糸列,但都好吸引,而且外層勁脆,好惹味,我反而最中意食呢個P助小丸子椰皇 $55燉蛋上面都有公仔樣,配上椰奶紫糯米小丸子,入口都唔錯,唔會過老四季水果茶 $45飲品比我預期中差好多,冇咩味道,太淡,冇水果味Oreo 脆脆朱古力特飲 $45同樣失望,完全係朱古力溝水,可
又係時候去打卡,仲會送撥扇同杯墊,又食又拎!
粉紅兔兔流沙包 $49
流心蜂蜜西多士 $65
比預期中細份,但真係靚得過份,同樣流沙,沾上蜂蜜食更加滋味
粉紅兔兔黑松露雜菌蒸包 $59
頗貴,份量只有一個,但入面茹量逼爆,但調味調得唔錯
P助帶子燒賣 $59
可愛三個表情,不過略嫌有啲蒸太耐,帶子老左少少
雪山酥皮叉燒包 $59
木乃伊尖椒 $39
P助小丸子椰皇 $55
四季水果茶 $45
飲品比我預期中差好多,冇咩味道,太淡,冇水果味
Oreo 脆脆朱古力特飲 $45
同樣失望,完全係朱古力溝水,可以不用點飲料
真係粉絲必到,雖然我唔係P助粉絲,呢到食物普普通通,不過見到啲食物咁精緻咁有心思製作,真係賞心悅目,同埋靜係點食物好啦,可以唔點飲品,多嗌多幾個得意點心仲好!