十年前喺港大讀書,食好西都要行好遠,亦無冇咩好地方俾我同同學聚會,十年後呢日咁啱經過港大附近,見到呢間「熾工房 WOW Lab」,覺得裝修幾有特色,行工業風,決定入嚟一試,又覺得食物幾出色,慨嘆點解以前冇呢間餐廳俾我哋去揀呢?🥲🥲呢日我叫咗3號招牌脆雞漢堡餐($78)有個滋味脆雞漢堡,包薯條/牛油粟米,再有汽水。我加$12要多左個黑松露醬,再加$24要多杯青檸菠蘿梳打。滋味脆雞漢堡🍔🍔🍔竹炭黑色漢堡,黑色麵包皮入口帶點香脆,雞扒則外脆內軟,肉質十分幼嫩,而佢中間更夾住一塊味道濃郁嘅薄脆芝士,同大量紫椰菜,令口感非常豊富。當然食漢堡少不了靈魂醬汁,個醬汁酸甜度剛剛好,令個雞堡整體非常出色。薯條🍟🍟🍟最鍾意厚切薯條,非常新鮮,配上濃濃嘅黑松露醬,非常滿足。青檸菠蘿梳打酸甜度剛好,感覺非常清新。店內亦有寄賣蛋糕,可惜當日已售罄🥺而家港大啲學生哥真係幸福囉👍👍👍熾工房地址:西環高街111號地舖

滋味脆雞漢堡🍔🍔🍔

薯條🍟🍟🍟
最鍾意厚切薯條,非常新鮮,配上濃濃嘅黑松露醬,非常滿足。

青檸菠蘿梳打
酸甜度剛好,感覺非常清新。

店內亦有寄賣蛋糕,可惜當日已售罄🥺

而家港大啲學生哥真係幸福囉👍👍👍

熾工房