同同事午餐去試下呢間餐廳~咁我地二人去先,一位同事慢我地5分鐘左右到。我地二人到餐廳既時候,服務員問我幾位,我話三位,就安排左我地座位。但係第二位既服務員突然過黎問我地,你地個位朋友幾時到?(態度唔友善)我答五分鐘內到。佢話而家午餐時間。(當時店內空位很多)我叫左韓式伴飯食,有得選擇肉類。可惜最好我見到食到既肉係我完全分唔出係邊種既肉乾碎。三人到齊開始食野個陣,正正常常大家都會傾下計,邊食邊傾。但點解係呢個食野既過程,不同的服務員都會走埋黎睇你食完未,用身體語言去話比客人知(喂!食完未!走得未!唔好阻我接第二個客)我位同事將近食完的時候已經被問「你食完未?幫你收收野先」看似有禮貌,但就帶比人壓力。最後我地由進入餐廳到離開餐廳只係用左25分鐘。非常有效率強烈建議大家入去前睇睇附近餐廳有無人等先,其他餐廳有位可先選擇!無謂比錢都有壓力
同同事午餐去試下呢間餐廳~
咁我地二人去先,一位同事慢我地5分鐘左右到。

最後我地由進入餐廳到離開餐廳只係用左25分鐘。非常有效率
2019-02-26