2021-08-24 20 瀏覽
朋友問我有無興趣試吓高級板嘅米線店,於是我地就上咗間樓上食過橋米線嘅地方度食,環境幾闊落,又有落地玻璃窗望吓街外風景,當日平日唔太多人食,靜靜地傾吓計都幾好😄 🔸️文山精緻配料配雲魅香濃蕃茄湯底蕃茄湯底最吸引到唔太食得辣嘅我,入口真係好濃郁嘅蕃茄味,用咗好多蕃茄茸去煮,每樣餸分別用一隻小碟盛載,自己將所有材料放落個熱鍋入面,建議先放肉類同鵪鶉蛋,靠熱鍋內嘅熱力煮熟,如果唔夠熱可以搵店員加熱,七彩麵都幾掛湯,對比平時一碗過上嘅米線係幾有趣 🔸️昆明風味配料配雲魅香辣湯底呢個朋友話對於佢就唔算好辣,但湯底就幾香,餸方面大致上係差唔多,只有4小碟係唔一樣,可以跟返自己口味睇吓想食咩餸就揀邊個set 荔枝冰粉附送嘅糖水,冰粉我都幾鍾意食,入面仲落咗桂花同埋荔枝肉,食完好涼快 飲品 (半價加配飲品)乳酸梳打百香果梳打

🔸️文山精緻配料配雲魅香濃蕃茄湯底

🔸️昆明風味配料配雲魅香辣湯底

荔枝冰粉

飲品 (半價加配飲品)
乳酸梳打
百香果梳打