2023-06-08
話說Emi係好鍾意食有菠蘿嘅野, 例如夏威夷pizza, 菠蘿蝦堡, 鳳梨酥, 菠蘿咕嚕肉, 菠蘿焗豬扒飯等等等等, 所以去到齊柏林例牌都係叫澳式風情熱狗, 就係因為佢有菠蘿🍍🤣.去得齊柏林都係食熱狗多㗎啦, 而家連burger都有得食, 唔知係咪得屯門呢間先有呢😳今次見到佢有幾個新嘅burger出咗, 就叫左個Double Burger試下🍔Emi覺得一個burger要好食, 除左塊肉其他配料都好重要! 雖然呢個Burger睇落好似平平無奇, 但係佢包嘅大細啱啱好, 唔會食到好捩棄, 芝士同辣肉醬都好配合到塊肉, 而塊肉嘅調味亦都岩岩好唔會太咸, 食到肉本身嘅味道, 攞左餐即刻食一咬就爆晒啲肉汁出黎, 呢個價錢黎講性價比都幾高🍟今次仲有少少特別嘅就係Emi將熱狗條紐倫堡腸轉咗做Beyond Sausage(未來素腸), Emi唔係食開素食覺得真係幾似手造香腸, 雖然冇咁挺身, 但味道都唔錯, 唔似係好傳統嗰啲好難食嘅素肉🌭既照顧到素食人士,又啱晒啲忽然之間想go green嘅人食,唔知遲啲會唔會有埋素嘅Burger呢🥬澳式風情熱狗配細薯條及飲品 $55齊柏林Double漢堡配細薯條及
澳式風情熱狗配細薯條及飲品 $55
齊柏林Double漢堡配細薯條及飲品 $72