2021-04-20
龍華軒嘅雞翼放題都做咗好耐,一直都未有機會同啲雞翼怪朋友去食,入面嘅cafe佈置真係幾有特色✨。今次我哋book咗2-4嘅時段,成程都只係食雞翼冇叫其他嘢食。本來menu上面寫咗4隻味,分別係 椒鹽、 蒜香、🍯蜜糖同🌿香草,不過唔知點解第一輪嚟嘅時候其中一款變咗🌶辣味(灑滿紅色辣椒粉仲要辣到嗆喉,無理由係香草或椒鹽啊)。而且等待時間比較長😢,我哋2點準時到,但係差不多2:50先收到第一輪嘅食物,過程真係漫長而又痛苦(肚餓)嘅等候😩,好彩之後加單都係好快上菜。啲雞翼應該係一次過炸好然後再分別上粉或者上醬汁,口感偏乾。整體而言,蜜糖味係比較出色,上面淋滿蜜糖🍯,每一隻都能夠均勻沾滿,甜甜的幾入味。椒鹽方面都算入味,但係啲粉灑得比較少。蒜香同香草嘅味道都唔太突出,味道過淡而且唔係好夠粉😥。至於特別版嘅辣味,其中一位朋友就覺得幾特別,因為佢辣得嚟係會keep住辣,啲辣粉嘅辛香料味偏重,但我個人覺得太辣 ,如果輕手少少應該會更好。🏆整體排名:個人+朋友A:蜜糖>椒鹽>蒜香=香草>辣味朋友B:辣味>蜜糖>蒜香=香草>椒鹽口味呢樣嘢真係因人而異,
🏆整體排名:
個人+朋友A:蜜糖>椒鹽>蒜香=香草>辣味
朋友B:辣味>蜜糖>蒜香=香草>椒鹽
口味呢樣嘢真係因人而異,不過我哋overall覺得最推介都係蜜糖味🥇。我哋3個人食,每人大概食到13-15隻,$88呢個價錢都係可接受範圍嘅。