2021-04-25
The point -Pizza&Pasta近嚟出啲龍蝦套餐,放工就同朋友去試下😜餐廳裝修以卡位為主,坐得舒服,最岩朋友聚會😄Lobster Set🦞🦞🦞龍蝦二人套餐$428 價錢抵食,套餐已包龍蝦湯兩客、 龍蝦紅菜頭沙律、Pizza 選原隻火焰焗釀龍蝦 比薩、 龍蝦芝士焗通粉😜落單好快就上菜~🦞龍蝦湯龍蝦湯質感濃稠,鮮味濃郁,口感非常滑而且入面有粒粒龍蝦肉,絕對足料🦞龍蝦紅菜頭沙律睇樣子就好吸引,擺盤非常精緻!沙律以紅菜頭、龍蝦肉,蔬菜等為主,龍蝦肉彈牙而紅菜頭爽口,口感好夾😜雖然個人對紅菜頭冇乜好感,但作為沙律算係清新,味道帶酸甜,好開胃!🦞原隻火焰焗釀龍蝦上菜已經呃曬like😂店員會燒著隻龍蝦😜單係造型已經贏曬,真係好岩打卡用📸pizza好足料有龍蝦肉、水牛芝士、車厘茄等口感豐富,而且pizza芝士極多可以做出拉絲,芝味濃郁,唯一就係餅底偏硬🦞龍蝦芝士焗通粉每粒通粉都充滿龍蝦汁同芝士~非常入味食落絕不油膩,最完美係上面嘅龍蝦肉廚師已處理好,一咬就食得!最岩我呢啲懶人食完套餐,當然要叫返甜品食😆🦞朱古力布朗尼作為布朗尼fans當然要點啦~布朗尼帶微熱,上面嘅雪糕半溶化食落外凍內熱,
餐廳裝修以卡位為主,坐得舒服,最岩朋友聚會😄
Lobster Set🦞🦞🦞
落單好快就上菜~
🦞龍蝦湯
龍蝦湯質感濃稠,鮮味濃郁,口感非常滑
而且入面有粒粒龍蝦肉,絕對足料
🦞龍蝦紅菜頭沙律
🦞原隻火焰焗釀龍蝦
🦞龍蝦芝士焗通粉
每粒通粉都充滿龍蝦汁同芝士~非常入味
食完套餐,當然要叫返甜品食😆
🦞朱古力布朗尼
作為布朗尼fans當然要點啦~布朗尼帶微熱,上面嘅雪糕半溶化食落外凍內熱,口感層次豐富😜非常推薦!
🦞藍莓芝士蛋糕
芝士蛋糕輕盈迷你,上層藍莓酸甜酸甜,下層芝士味香濃,質地軟綿順滑,作為晚餐結尾真係非常完美