今日去大角咀搵朋友然後就來到Orange Elephant,朋友話呢個唔錯,佢間中都會同同事收工過黎食,因為日日都有唔同既1蚊加購食物。入到鋪頭,眼見職員都似泰國人,同埋好有禮貌。我地兩個女仔就叫左一個併盤,一個金邊粉,再加$1黃咖哩雞,再加份薄餅。先送上枱係1蚊雞黃咖哩雞,份量都唔錯,雖然係$1,但入面d雞肉都唔小,而且雞肉都好嫩。黃咖哩係唔辣的,好香好椰味,配薄餅食一流。兩個大大個椰青$42,椰汁勁滿又多肉,夏日熱辣辣就最啱飲。泰式併盤 原來都幾大份$145入面有蝦餅,春卷,魚餅,香葉包雞通常食泰國野,我一定會叫春卷。呢個春卷好脆唔油膩,而入面我食唔出有咩野,但同以往食既料有少許不一樣,好似有小小特別,食多2條都唔介意。呢個香葉包雞我應該係第一次食,一打開佢已經幫你切開一半,其實個味幾香有香葉味,但個人覺得有小許乾身,影響左個口感。之後送上蛋網海鮮金邊粉$88金邊粉食得多,蛋網我就無試過,個賣相好吸引👍入面除左有大大隻蝦,仲有其他海鮮如青口,魚柳,魷魚。酸酸甜甜既金邊粉,好惹味又開胃,泰式金邊粉果然無死👍

入到鋪頭,眼見職員都似泰國人,同埋好有禮貌。

黃咖哩係唔辣的,好香好椰味,配薄餅食一流。

兩個大大個椰青$42,椰汁勁滿又多肉,夏日熱辣辣就最啱飲。

泰式併盤 原來都幾大份$145
入面有蝦餅,春卷,魚餅,香葉包雞

之後送上蛋網海鮮金邊粉$88
金邊粉食得多,蛋網我就無試過,個賣相好吸引👍

2020-06-04