2018-03-16
早排係網上見到呢間台灣開入黎既胡同燒肉,一見到就即刻決定要黎試😋一黎到同我想像好大出入,因為一般燒肉店比我印象都係好大油煙、好大味,但呢間一啲都冇!食完煙肉啲衫同頭髮都冇味!!大大加分👍每一枱都有專人幫你用炭爐燒,服務好又有風味👍叫左枝豆同蟹膏生干貝做前菜枝豆佢係用八角煮,所以超大陣八角味,幾特別👍蟹膏生干貝十分推薦!帶子刺身超服厚,配上軟綿綿蟹膏,本身已經有小量芥辣同醬油,岩岩好可以帶出蟹膏同帶子嘅鮮甜😍松阪豬同鹽蔥牛舌松阪豬比一般豬肉更加嫩滑,口感同豬頸肉差不多,十分爽口,只係輕輕做左調味,令整體豬味更突出鹽蔥牛舌冇的想像中爽口,但並冇因此扣分!燒完一面後捲起包住啲蔥黎食,令口感更有層次,同時消除肥膩感骰子牛肉,店員會先貼心咁問你想食5成定7成熟我地兩個都試左,覺得7成更加好食😋一咬開肉汁同油就爆出黎包住成舊肉!口感有如食上等拖羅,油香充滿成個口🍖雞奕就相對冇咁推薦,佢燒到黃金色香脆,都好味不過因為其他太好味,呢個就相對冇咁特別綜合蔬菜,食左一半先記得影~超級推薦粟米同雞髀菇,全部都唔會燒到好乾,仍然保留蔬菜汁👍以日本布丁作結🍮雖然佢話係日本布丁,但係我就覺得同台灣嘅雞蛋布丁比較相
每一枱都有專人幫你用炭爐燒,服務好又有風味👍
叫左枝豆同蟹膏生干貝做前菜
枝豆佢係用八角煮,所以超大陣八角味,幾特別
松阪豬同鹽蔥牛舌
鹽蔥牛舌冇的想像中爽口,但並冇因此扣分!
燒完一面後捲起包住啲蔥黎食,令口感更有層次,同時消除肥膩感
骰子牛肉,店員會先貼心咁問你想食5成定7成熟
我地兩個都試左,覺得7成更加好食😋
雞奕就相對冇咁推薦,佢燒到黃金色香脆,都好味
不過因為其他太好味,呢個就相對冇咁特別
綜合蔬菜,食左一半先記得影~
超級推薦粟米同雞髀菇,全部都唔會燒到好乾,仍然保留蔬菜汁👍
以日本布丁作結🍮
雖然佢話係日本布丁,但係我就覺得同台灣嘅雞蛋布丁比較相似,蛋味好重,質感比較厚實
都好推介!😋😋😋
呢餐十分滿意!💯