2015-05-02 555 瀏覽
第3次黎到RAMEN, 依然咁好味,午市都好多人,但今次食感覺份量細左,唔知係唔係因為出名左既關係!今次order左豚骨同蝦老再加兩隻溏心蛋.這是我食過咁多間日式拉麵,最好食的一間!!!因為佢係成碗麵都咁正,包括: 湯底,梅肉叉燒,溏心蛋.(有些拉麵店成碗麵可能得1樣野正.)-豚骨拉麵,豬骨湯底香濃,真係好香好濃郁,飲完成碗都唔會覺得膩(很重點吧!)-蝦湯底拉麵,蝦湯底好濃郁蝦味,好鮮味.-麵屬幼身麵,女士喜歡食普通的軟硬程度,口感正,食落輕鬆,唔會覺得食左好多麵.-溏心蛋,超入味,又有溏心效果,10分滿分.-梅肉叉燒,夠淋又入味,唔會食落鞋口,又夠熱,屬高水準,8分.(好多間拉麵店的叉燒水準都好低!)(記住下午好黎食,因為晚上可能好早賣哂湯底,就無得食啦! 我試過)PS 辣醬我叫左1度都已經夠辣,而且辣醬香,似屬自家製.食得辣既朋友先好叫大辣.
豚骨,蝦老,溏心蛋
第3次黎到RAMEN, 依然咁好味
今次order左豚骨蝦老再加兩隻溏心蛋.

(有些拉麵店成碗麵可能得1樣野正.)
-蝦湯底拉麵,蝦湯底好濃郁蝦味,好鮮味.
-溏心蛋,超入味,又有溏心效果,10分滿分.

(好多間拉麵店的叉燒水準都好低!)
蝦老拉麵
豚骨拉麵
叉燒正.
溏心蛋正

2015-05-01
15 分鐘 (堂食)
豚骨,蝦老,溏心蛋
蝦老拉麵