2020年最後一日當然要食番個好d嘅lunch😊, 之前已經聽聞金鳳嘅扒餐好味大件夾抵食, 而家仲有88折免加一😆, 於是今日小妹就同同事一齊去試下🤗! 1點去到已經勁多人排隊, 好好彩我地大約等左20分鐘就入得去! 由於事先已睇左menu, 所以我地都好快落單, 食物亦好快送到!😊是日忌廉湯(上)羅宋湯(下)鐵板牛柳🐂小妹叫左5成熟要黑椒汁, 牛柳一上枱淋汁嘅時候已經聽到喳喳聲, 非常吸引😋! 牛柳超級大塊而且好厚身, 切落去超軟腍, 食落肉質軟嫩, 肉味濃肉汁多, 而且鐵板好夠熱, 食咁耐塊扒都仍然熱辣辣, 出哂煙👍🏻! 黑椒汁亦夠香夠辣! 唯一不足係牛柳上枱時熟左少少, 多過5成, 不過整體味道唔錯, 推介!😋荷蘭豬扒🐖同事點左蒜蓉汁, 份量又係超級大, 兩大塊豬扒骨少肉多, 肉質鮮嫩, 一d都唔韌, 而且豬扒帶有少少脂肪, 食落有微微油香!

是日忌廉湯(上)
羅宋湯(下)

鐵板牛柳🐂