2017-12-29
《食玩焗煮遊世界》黎到2017年最後一個飲食post, 留番俾我all time favorite既壽司店 — #sushimoritomoakiSushi Mori Tomoaki地址: 北角蜆殼街9-23號秀明中心地下D舖電話: 29795977我不是常客,差不多每年約一兩次,也通常只是吃午餐,但每次都有賓至如歸既感受。食物方面,不論選材,Mori san既刀功,醬汁既搭配,都令我每次都吃到不同味道。 邊喝點清酒,邊談笑風生,不亦樂乎是也。大家依照片順序看...就可以跟著我一超享受這次Omakase! 我地都叫了12件既師傅發板,都係$500/位。講明係師傅發板,當然由師傅設定壽司🍣既款式及次序,客人就乖乖坐係度等食,享受這一份專業。當然如果你有什麼食物敏感,好似我對蝦敏感,就早d話俾師傅知,佢會轉其他魚類代替。P.S. Sushi Mori Tomoaki 農曆新年後價位會調升啊⋯⋯要吃快手。
Sushi Mori Tomoaki
地址: 北角蜆殼街9-23號秀明中心地下D舖
電話: 29795977
邊喝點清酒,邊談笑風生,不亦樂乎是也。
我地都叫了12件既師傅發板,都係$500/位。