今日相約幾位朋友到荃灣大鴻輝中心食任食火鍋火題,由於疫情關係我地都要分開枱座,希望疫情可以快啲完啦🙏🏻地鐵站B1出口大概行7分鐘就到,搭lift上去時你地會留意到整棟大廈都係火鍋放題,彷彿去左火鍋大街一樣之前我都試過幾間,見呢間極品靚鍋係新開就試吓一到6樓大堂入去,樓底相當高,所有座位亦非常闊落,任食分左3種價錢,我地揀左C餐$258最貴嘅來試吓,落單係用手機掃QR code,非常便捷,飲品同菜,醬料,甜品都係出去自己揀,飲品款式非常多,本人試完後覺得價錢同水準都非常好、值得再去唷~入座後會見到牆身有好大幅招牌名~我地揀左海底椰雪耳竹絲雞同豆乳骨膠原靚雞美顏鍋,烏雞湯味道唔錯,飲落足料無味精,豆乳湯味濃~第一round先來牛肉,右2圖為A5和牛,店員告知因貨源問題,暫時未有短角牛,改為提供此牛,一試難忘此A5和牛入口即溶,食完此牛後,再食其他就會比下去今次食到此牛,感覺好好運黑松露手打墨魚滑好好味😋好新鮮好彈牙,韓國蠔,魚雲,脆鯇骨腩都不錯,反而自家制餃類未見驚喜~蝦都好新鮮,本人極力推介比大家即炸嚮鈴,入口一啲油溢味都冇真心讚,放題中真係好小見,鍾意食嚮鈴嘅朋友值得去一試牛舌都非常好
之前我都試過幾間,見呢間極品靚鍋係新開就試吓

入座後會見到牆身有好大幅招牌名~

此A5和牛入口即溶,食完此牛後,再食其他就會比下去
今次食到此牛,感覺好好運
蝦都好新鮮,本人極力推介比大家即炸嚮鈴,入口一啲油溢味都冇
真心讚,放題中真係好小見,鍾意食嚮鈴嘅朋友值得去一試

牛舌都非常好味😋大家記得點~
好滑
花膠記得點,好林好彈,感覺好新鮮,放題火鍋難得食到噤樣質素,感覺店員好用心製作食材~
甜品環節食左朱古力同海鹽味雪糕,海鹽味好食😋入口有強嘅雲呢拿味道~
亦有其他手作甜品
2021-01-05