2016-03-12
上月收到邀請o黎呢間上食午餐,於是約好今日 (12-3-2016 Sat )同老公o黎,我o地如時o黎到,唔係好多人,坐低後,決定要$118.00o既b ruch,炸魚薯條配他他汁,$188.00o既烤西班牙黑毛豬鞍,$108.00o既香煎芝麻吞拿魚卷配番茄芒果莎莎,同$68.00o既蘋果烤酥配雪糕.等o左一陣,香煎芝麻吞拿魚卷配番茄芒果莎莎先到,先唔蘸莎莎食,吞拿魚味道淡,外面真係煎得好脆,內裡軟腍腍,番茄芒果莎莎o係細味之下,至食到少少芒果味,番茄味唔覺,加上去吞拿魚,味道就一定豐富啲.食完等o左好耐,炸魚薯條配他他汁同烤西班牙黑毛豬鞍一齊到o黎.炸魚薯條係o岩o岩炸起,熱騰騰,睇到炸得唔錯,唔會過火.炸魚有三條,外面唔算好脆,魚肉嫩滑又唔鯹,又係蘸上他他汁食,一定唔寡.味道: 3分而薯條呢,係粗少少o既,呢個外面唔脆,但由於豐盈,;所以可以加返分.味道: 4分之後食烤西班牙黑毛豬鞍,切得好厚,呢個近乎零調味,口感o岩o岩好,唔o鞋唔嫩但juciy,自己加黑椒同鹽食就好味啲.味道: 3.5分最後到蘋果烤酥配雪糕,雪糕開始微熔,味道唔太甜,肉桂粉只有面上一層,但仍撈埋雪糕食會好啲.伴
等o左一陣,香煎芝麻吞拿魚卷配番茄芒果莎莎先到, 先唔蘸莎莎食,吞拿魚味道淡,外面真係煎得好脆,內裡軟腍腍,番茄芒果莎莎o係細味之下,至食到少少芒果味,番茄味唔覺,加上去吞拿魚,味道就一定豐富啲.
食完等o左好耐,炸魚薯條配他他汁同烤西班牙黑毛豬鞍一齊到o黎. 炸魚薯條係o岩o岩炸起,熱騰騰,睇到炸得唔錯,唔會過火.炸魚有三條,外面唔算好脆,魚肉嫩滑又唔鯹, 又係蘸上他他汁食,一定唔寡.
味道: 3分
味道: 4分
之後食烤西班牙黑毛豬鞍, 切得好厚,呢個近乎零調味,口感o岩o岩好,唔o鞋唔嫩但juciy, 自己加黑椒同鹽食就好味啲.
味道: 3.5分
最後到蘋果烤酥配雪糕, 雪糕開始微熔,味道唔太甜,肉桂粉只有面上一層, 但仍撈埋雪糕食會好啲.伴碟烤過o既棉花糖,竟然煙煙韌韌,正.
味道: 3分
服務:
好好,好有禮貌,又密密斟水.
味道總分係2.88分, 抵食係2.5分
由於試食期接近一個月,就算呢次我o黎到攞位時,冇講過book o左位同話係試食,但呢個食評,除o左環境同抵食外,其他項目都扣啲分,因為店方一早知會有人o黎試食.