2022-05-26
#meloin @pier_1929💕💕會展站行一陣就到灣仔碼頭⛵️,今晚終於可以到@pier_1929打卡❤️270度海景,完全飽覽維港海景,景觀開陽,環境寬敞,座位舒適。🫕是日餐湯:忌廉蘑菇湯新鮮蘑菇打碎了加入新鮮忌廉,非常香濃😃飲一碗已經很滿足🥗凱撒沙律 配煙燻三文魚沙律菜新鮮加入了車厘茄和麵包脆粒,上面加上數塊煙三文魚,係可口嘅前菜🐟銀鱈魚西京燒 伴香烤椰菜花及薯蓉有點日式fusion的感覺,銀鱈魚煎得滑溜香口,西京燒汁味道調得非常好👍🏼鹹鹹甜甜好吸引。薯蓉有香濃的忌廉味,再加上健康的香烤椰菜花🥦,完美配合🧁是日精選甜品 (3件)熱烘烘的流心日式抹茶撻,撻皮薄脆,入面的抹茶醬滑溜而且抹茶味道濃郁,甜度恰到好處,加上冰冷雲呢拿雪糕,一冷一熱冰火交融,同時加入了新鮮士多啤梨🍓及梅子醬作點綴🍷MOONLIGHT MELODY見到有Melody,小編二話不說就揀好了💕飲品插有兩條新鮮的薑條,混合了新鮮檸檬汁和西柚汁的味道,加入薑啤味,清新又獨特,最重要是叫Melody呢🐰🐰
🫕是日餐湯:忌廉蘑菇湯
新鮮蘑菇打碎了加入新鮮忌廉,非常香濃😃飲一碗已經很滿足
🥗凱撒沙律 配煙燻三文魚
🐟銀鱈魚西京燒 伴香烤椰菜花及薯蓉
薯蓉有香濃的忌廉味,再加上健康的香烤椰菜花🥦,完美配合
🧁是日精選甜品 (3件)
🍷MOONLIGHT MELODY
見到有Melody,小編二話不說就揀好了💕