2009-12-14
有聽FD講過蒲鍋D下午茶壽司勁抵食,但一直都無時間去試。為食既我終於搵到一日得閒無野做,自已一條友去呢間蒲鍋食一趟。(無食lunch)門口個廣告寫明$3兩件三文魚壽司,邊有平成敢!我唔信就企係門口問左個姊姊仔幾次… 自已都覺得過份。一坐低,即刻就有個Waiter放低杯熱茶俾我,唔錯$3兩件壽司始終驚驚地,平野無好喎:黎住1客三文魚壽司試下先1) 三文魚壽司:壽司出得好快,用料好到我唔信,"賣飛弗" ~~~三文魚實在太肥美太抵食 (好似三文魚腩邊位) ,無法,信心番晒黎,即刻狂叫多4客壽司2) 照燒鰻魚壽司:上檯鰻魚真係燒過,重暖的,燒汁味道濃,連舊飯頂都有少少焦焦地,very nice $7兩件3) 北寄貝壽司:頗鮮甜,可惜比較乾身,有點硬。4) 芥辣八爪魚壽司:OK鮮味5) 大蝦壽司:比較普通,蝦真係幾「大」囉又乾味道一般6) 魷魚鬚壽司:賣相得,比預期中鮮口 7) 赤貝壽司:赤貝新鮮味甜,呢個算係幾好既選擇。8) 蟹籽沙律壽司:食得出新鮮做,勁正,仲要$5兩件!9) 甜蝦壽司:細細隻,幾甜,都新鮮食曬所有野,13碟壽司,褲都幾乎爆!(後尾有D飯無食到) 呢度既壽司可能多人食,去貨
一坐低,即刻就有個Waiter放低杯熱茶俾我,唔錯
3) 北寄貝壽司:頗鮮甜,可惜比較乾身,有點硬。
4) 芥辣八爪魚壽司:OK鮮味
5) 大蝦壽司:比較普通,蝦真係幾「大」囉又乾味道一般
6) 魷魚鬚壽司:賣相得,比預期中鮮口
7) 赤貝壽司:赤貝新鮮味甜,呢個算係幾好既選擇。
8) 蟹籽沙律壽司:食得出新鮮做,勁正,仲要$5兩件!
9) 甜蝦壽司:細細隻,幾甜,都新鮮
食曬所有野,13碟壽司,褲都幾乎爆!(後尾有D飯無食到)
呢度既壽司可能多人食,去貨快,所以D料幾新鮮,尤其三文魚壽司,非常鮮甜又肥大肉厚 , hehe…
$3兩件既價錢 ,食到呢個質數,又唔會話因為平俾細件D喎!我覺得抵到唔駛講野,一定再去
下午茶$60/13碟壽司,連加一,$66