2008-08-03
七月尾的某天放工後跟鐵腳s (shan, lee, king) 相約去新蒲崗得龍大飯店一嘗他的特色菜~咱們都根據食評家建議預早一日訂 木台 及 訂菜。可是, 越早訂便等得越心急呢終於好不容易捱到放工, 但交通不便的我轉轉折折地抵達目的地,所幸大家都只是剛到達~~ 哈~梅菜扣肉: 這肥豬肉一直以來是我的賣飛佛特色燒茄子: 很好味~~而且好大條蝦籽扒柚皮: 應該是不錯的菜色, 可惜我跟它有個美麗的誤會,因而導致我不太欣賞它山渣咕嚕肉: 好味道!!秘製通菜煲: 估唔到咁好味喎~哈~正~古法太爺雞 - 半隻: 味道特別而且香味撲鼻, 肉質出奇地鮮嫩~~ 記得提早預訂。金蒜蟹蒸糯米飯: 必吃之選!!! 糯米飯唔會太乾又唔會太濕~剛剛好~又有蟹香~正!!3 女 1 男 共4人吃了7 碟菜餚 再加 1 煲每日老火湯, 從未如此滿足~~~哈~~埋單承惠: $650 結果又食又拎~~今次因為人數少, 所以試唔到冬瓜盅, 下次一定要試!!
咱們都根據食評家建議預早一日訂 木台 及 訂菜。
可是, 越早訂便等得越心急呢
所幸大家都只是剛到達~~ 哈~
梅菜扣肉: 這肥豬肉一直以來是我的賣飛佛
特色燒茄子: 很好味~~而且好大條
山渣咕嚕肉: 好味道!!
秘製通菜煲: 估唔到咁好味喎~哈~正~
埋單承惠: $650
結果又食又拎~~
今次因為人數少, 所以試唔到冬瓜盅, 下次一定要試!!