2024-09-28 110 瀏覽
今日晚餐我同朋友選擇咗天水圍嘅牡丹金閣酒樓,整體用餐體驗真係幾愉快,尤其係食物嘅味道同性價比都令我哋好滿意。原隻鮑魚扣鵝掌 ($48)呢道菜真係今晚嘅亮點!鮑魚肉質鮮嫩,彈牙嘅口感好令人滿足,而鵝掌嘅膠質感又為整道菜增添咗風味。兩者搭配得幾好,配合醬汁調味,真係好有層次感。咁嘅價位可以食到咁新鮮嘅食材,性價比高得驚!燒雞半隻燒雞外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,特別係雞腿部分,咬落去肉汁四溢,真係好陶醉。配搭嘅醬油都好好,增添咗唔少風味。呢道菜嘅份量都夠足,絕對可以滿足大多數食客。蝦醬通菜鮮魷通菜鮮嫩爽口,蝦醬香味突出,配合通菜嘅清新口感,真係好和諧。而鮮魷嘅鮮甜味道喺蝦醬嘅襯托下更加誘人,忍唔住一口接一口。呢道菜嘅價位都合理,真係物超所值。清蒸沙巴龍躉仔呢道清蒸魚嘅味道真係俾我留下深刻印象。魚肉鮮嫩,鮮味十足,清蒸保留咗魚嘅原汁原味,令人感受到海鮮嘅自然美味。再加上佐料嘅點綴,簡單而不失高雅,食落好舒服。紅豆沙 贈送最後,餐廳仲贈送咗紅豆沙作為甜品,呢個真係一個驚喜嘅結尾。紅豆沙口感滑順,甜度適中,食完之後令人感到非常滿足,為整個用餐體驗畫上完美句號。

原隻鮑魚扣鵝掌 ($48)

燒雞半隻

蝦醬通菜鮮魷