2014-04-04
早前見到有團購優惠, $49 一個拉麵套餐 (拉麵一碗+小食一款+汽水一罐)見個價錢真係好吸引,就即刻買黎試吓.是日星期六, 下大雨, 下午一時多黎到門口, 職員示意購買食物的卡暫時未有, 故此要等等.等了大約5分鐘就有卡, 可以入場.原本呢度係類似Food court 的型式. 自助搵位及到心儀店家購買食物, 然後再自己取食物.一行二人, 貪心0既我地分別買左兩間唔同0既拉麵試吓.其中之中就係北海道的昆沙門零.由於團購關係, 款式特定了, 冇得揀. 個餐係: 豬骨湯底拉麵+煎餃子一客購買後, 等了大約8分鐘, "call 機" 響, 就可以去取食物了.先講拉麵, 賣相好好, 第一時間已經俾流心蛋吸引住.流心蛋略嫌熟左少少, 如果再流心d會更好.湯底相當濃郁, 豬骨味重. 麵條亦好彈牙, 唔會過林.栗米亦令湯底,有鮮甜味. 附送既係煎餃子一客. 餃子餡料為菜肉. 煎得唔夠香脆. 如果可以煎耐d, 會更好. 食物唔錯. 可以再試其他口味.
見個價錢真係好吸引,就即刻買黎試吓.
等了大約5分鐘就有卡, 可以入場.
一行二人, 貪心0既我地分別買左兩間唔同0既拉麵試吓.
其中之中就係北海道的昆沙門零.
由於團購關係, 款式特定了, 冇得揀.
個餐係: 豬骨湯底拉麵+煎餃子一客
購買後, 等了大約8分鐘, "call 機" 響, 就可以去取食物了. 先講拉麵, 賣相好好, 第一時間已經俾流心蛋吸引住.
流心蛋略嫌熟左少少, 如果再流心d會更好.
湯底相當濃郁, 豬骨味重. 麵條亦好彈牙, 唔會過林.
栗米亦令湯底,有鮮甜味. 附送既係煎餃子一客.
食物唔錯. 可以再試其他口味.