2023-05-19
FEAST (FOOD BY EAST) 早兩年非常有人氣,長期爆滿,不過而家訂枱已經易咗好多,5月Openrice訂枱仲有平日晚市買二送一優惠,小朋友5歲以下免費,啱哂我哋一行6大2小同爺爺食生日飯😁餐廳嘅自助餐型式同普通自助餐唔太一樣,全部主菜都係由開放式廚房即點即做,比起一般自助餐擺定出嚟嘅熱盤,無論味道同擺碟都更有水準,我比較鍾意呢個模式嘅自助餐,以前喺沙田都有一間叫City Art嘅酒店餐廳採用相同嘅自助任點模式,不過已經執咗幾年🙈餐廳自助區有凍海鮮、壽司、刺身、飲品、餐湯、沙律冷盤,飲品同埋甜品。生蠔、蟹腳同刺身質素普普通通,壽司反而有d驚喜,甜品就真係唔錯,款式多而且味道很好,當中焙茶卷蛋同自家製雪糕我哋食完都有encore😋任點任食嘅熱食一共有10幾款,因為係即點即製,食客用QR code落單時可加上remark,例如全熟,走鹽,咁樣有更多野可以啱小朋友食👍🏻