2023-10-20
今次我發現大角咀開左間新拉麵店,睇過下d資料見佢原來價錢好平,唔洗$70就食到日式拉麵,咁抵食梗係要去食,睇埋佢質素係點啦首先每人都會送一份胡麻醬野菜沙律,d菜都新鮮,咁平都仲有沙律送,真係良心企業拉麵佢地主打係濃厚雞白湯,另外仲有蕃茄湯同一品烏冬,我地就揀左低溫雞肉拉麵($55),湯底就揀左醬油味,雞肉食落一d都唔‘鞋',口感幾好,麵質軟硬適中食落彈牙,仲有半隻溏心蛋,碗麵仲有其他蔬菜,份量唔加底都夠食,就算加都係($10),加都抵食另一碗就叫左汁煮廣島蠔拉麵($68),湯底揀左鹽味湯,呢個蠔食用左柚子汁煮,食落甜甜地,兩碗湯底都濃郁但飲落唔會口渴呢間拉麵店用咁平價錢就食到好味既日式拉麵真係特登黎食都抵,就算加麵底或者加餸,加小食都唔貴,食到好豐富都得,質素又有,價錢咁平都可以食到正拉麵真係好