平時成日都喺荃灣搵食,尤其是lunch。而家閑閑地一個lunch都講緊要六七十蚊先落到樓。仲要好多時野食質素同份量只係普普通通。不過今日經過呢間餐廳,真係兩眼發光,因為兩個主菜,再加上一個沙律吧,連餐湯同野飲都只係58蚊,完全係物超所值。lunch set都有唔少嘅選擇。今次我就揀咗紅酒汁牛肋肉,同埋雞扒薯蓉。首先講一講沙律吧先,一分錢一分貨,大家都當然唔會想像到沙律吧會係好豐富啦。沙律吧入邊有忌廉湯,可以任你裝。同時都有個薯仔沙律,同埋蟹子青瓜。薯仔沙律都幾creamy。蟹子青瓜就幾清新。食到一半嘅時候都見到啲職員就幫手refill。到主菜喇。件雞扒真係出乎我意料嘅大。隨時大過我塊面。雞扒整得有小小燶燶地,食落都非常之冧嘅,食完塊雞扒都真係好飽。而紅酒汁牛肋肉數量都有三四件,紅酒汁都算香濃。旁邊的薯蓉就十分細滑,而且有少少牛油味,係花過啲心思嘅,而且仲有半隻焗薯仔,再配上一啲配菜,感覺好perfect。叫咗個凍咖啡,雖然凍飲略細杯,但係佢用膠杯裝住,都幾有心思。無論係價錢,份量,同埋食物嘅種類,都係非常之好,相信呢度會成為我嘅食堂。