2019-05-01 290 瀏覽
今日同屋企人慶祝生日,特登嚟呢度食返餐高級日本菜🍣今個月咁啱係餐廳開業嘅六周年🎉店員推介左一個六周年嘅omakase套餐,總共有六款刺身同六款壽司,仲包埋湯同蒸蛋。店舖環境好優雅,為左可以第一時間食壽司師傅即整嘅刺身同壽司,我地就揀左係壽司吧前面既位置坐😁😁😁啱啱坐低左師傅就送咗鱈魚片小食俾我哋,脆卜卜仲熱辣辣係新鮮烤,好好食。首先第一款刺身有北海道活帶子,師傅喺上面加咗少少岩鹽同柚子皮,所以唔需要點醬油可以食。帶子超大粒好新鮮,就算切開咗一半都好誇張,小小岩鹽帶可以帶出帶子既鮮味,加埋柚子皮的清新感,果然唔點醬油都得!日本赤蝦配黑魚子🦐魚子味好香濃,師傅本身已搽咗少少醬油喺面, 同樣師傅會喺上枱嘅時候話畀我哋聽唔洗點任何醬油都得。日本真鯛配新鮮紫菜,我第一次食呢個配搭感覺都幾特別。金目鯛刺身,師傅係輕輕熨過再加上芽蔥同柚子汁,係好清新既感覺🌿伊左目,上面加上薑同蔥花池魚刺身,配上左胡椒,爽口刺身但又有小小辣,刺激味蕾感真一次食😎接住落嚟就係壽司啦 🍣金扇鯛配紅油蔥花,入口即化😋油甘魚炸京蔥絲油甘魚本身好鮮甜,加埋香口既京蔥絲,一個好新鮮既配搭!深海池魚加小菊牙蔥,肉質彈牙爽口,配芽蔥
今日同屋企人慶祝生日,特登嚟呢度食返餐高級日本菜🍣

今個月咁啱係餐廳開業嘅六周年🎉店員推介左一個六周年嘅omakase套餐,總共有六款刺身同六款壽司,仲包埋湯同蒸蛋。店舖環境好優雅,為左可以第一時間食壽司師傅即整嘅刺身壽司,我地就揀左係壽司吧前面既位置坐😁😁😁

日本真鯛配新鮮紫菜,我第一次食呢個配搭感覺都幾特別。

伊左目,上面加上薑同蔥花

接住落嚟就係壽司啦 🍣
金扇鯛配紅油蔥花,入口即化😋

油甘魚炸京蔥絲
油甘魚本身好鮮甜,加埋香口既京蔥絲,一個好新鮮既配搭!

深海池魚加小菊牙蔥,肉質彈牙爽口,配芽蔥更突出其鮮甜,油香非常🤗

燒拖羅生葵漬蒜蓉
依件壽司絕對可以衝擊大家既味蕾,拖羅燒到半熟,香濃既魚油滲透成件壽司,魚肉入口即溶好似棉花糖一樣,一試難忘💯

海膽壽司
海膽份量多到嚇一跳,而且非常新鮮,有海水味得黎唔會腥。

蒸滑蛋
依個蒸蛋非常滑溜,蛋同材料既比例岩岩好,
入面有滿滿的蟹肉/雞肉/香菇,非常高質🤣🤣🤣

今日第一次可以係一日內試咁多種唔同既魚,而且價錢都唔算好價,算得上係物有所值啊👍🏻👍🏻👍🏻 最後食埋甜品 (芝麻雪糕/抹茶雪糕), 簡直就係完美結局😍