2022-02-12
616牛肉火鍋專門店地址: 旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓616相信熱愛火鍋嘅朋友一定好熟悉,餐主打食盡各種刁鑽牛部位,多款牛肉任君選擇,包捨安格斯橫隔肌、朱古力和牛牛肩芯、封門柳、牛駝峰等等,每碟都係大約 🥩 $48 - 68。其實樣樣牛肉都好好味,牛肉味濃郁,咬落爽口,CP值幾高😚。當中我最鐘意係蘇格蘭雪花胸肋,英國安格斯牛前胸肋和滑尾龍。前者兩款可能因為係天然草飼養🐮,肉質更為紋理細緻,牛肉味更濃更清新😋,而且油份相對冇其他部位咁多。滑尾龍係唯一餐廳餐為一款個有加雞蛋🥚嘅牛肉,雞蛋使肉肉肌肉纖維軟化,讓牛肉更為好滑口,牛牛味更香。湯底方面,我地就揀咗牛骨湯 $58,清清地配上牛肉一流吖🤟,未食過嘅朋友一定要去試下~#nicefoodie旺角
地址: 旺角彌敦道594-596號旺角新城3樓
#nicefoodie旺角