2018-06-09
除咗食材上盛以外,還是很有玩味兒的一間火鍋店。呢一間係專門食牛肉嘅火鍋店,有好多你聽過或者未聽過嘅牛肉部分都會喺度搵到。雖然短短的一兩個鐘火鍋時間,但你好似上咗一堂有關牛的解剖堂一樣,對牛肉唔同部分的叫法,烹煮嘅時間,味道同質感,有更加深的認識。最過癮嘅就係呢度係用iPad點菜,而你點嘅每一種牛肉部位,都會有註解,非常詳細。員工亦很耐心為你介紹,給你一些推介,服務很貼心。每一張枱都有一張墊枱紙,而那張墊枱紙上都會列明不同部份的牛肉所需的烹煮時間。每當你把牛肉落火鍋前,要搵吓幅圖先知道煮幾耐,十分好玩。咁樣又唔怕太熟影響牛肉嘅質感。食咗幾種唔同嘅牛肉,每種都有佢唔同嘅質感同味道.其中一個幾特別嘅,叫胸口膀,佢係一個白色,看似脂肪但食落口算係幾彈牙同滑。咬咗兩下,覺得牛既油味好重,不過建議唔吃得太蘇嘅人就唔好揀呢個啦,但我係覺得好特別。另外一個叫金花趾,佢其實係似我哋食開嘅牛展嘅. 但係食真啲,你會發現比平時食開嘅牛展更加幼滑,佢嘅肌肉纖維係更加幼細,而且肉質彈牙。封門柳係最有咬口,肉質其實是腍腍的,而牛味都好重。吊龍伴,牛味最重之一。睇圖會見到佢有較多脂肪在旁邊,不過脂肪同肉分得清楚。我
員工亦很耐心為你介紹,給你一些推介,服務很貼心。
食咗幾種唔同嘅牛肉,每種都有佢唔同嘅質感同味道.
封門柳係最有咬口,肉質其實是腍腍的,而牛味都好重。
吊龍伴,牛味最重之一。睇圖會見到佢有較多脂肪在旁邊,不過脂肪同肉分得清楚。我就撇除了脂肪揀咗瘦果啲部分去食,味道仍然好出。
另外我還叫了牛肉餃子和滑尾龍,也很好食. 真係各有千秋,各有特色.