2022-06-08 93 瀏覽
人數:1個(女)日期:6月頭時間:1:30天氣:熱苦惱左一陣食咩好(經常出現嘅問題)當時有啲餓,所以叫左個至專厚切吉列豬扒飯配茄汁,我仲加左隻煎蛋。賣相很不錯,係安慰心靈嘅食物樣~都算大塊,雖然係荃灣食過更大塊的~外層炸到好酥脆,炸衣唔會太厚,裡面嘅肉稔得黎紥實。但因為醬汁包圍住佢,令佢好易索汁,炸衣好快就唔脆了,可惜。講到隻蛋就有啲失望,加左6蚊(好似係)但個size好細,比隻匙羹大少少咋陰公~未滿足~蛋黃係8成熟左右~至於大配角——飯,一碟飯嘅靈魂一定在於飯本身!我覺得呢碟飯個態度好正確!佢有黏性嘅同時係粒粒個體~每粒飯被醬汁包裹住而不鬆散,有飯本身應有嘅質感,大大加分!茄通食過好多次,順帶一提,呢間出手比較收斂~各種食物都比荃灣略欠誠意,但味道是ok的,如果唔係都唔會咁多5星星啦~整體評分:中上🍚🍚🍚🍚主食:安慰心靈嘅食物,有種滿足感服務:主動環境:舊香港style清潔:可以
人數:1個(女)
日期:6月頭
時間:1:30
天氣:熱

整體評分:中上🍚🍚🍚🍚
主食:安慰心靈嘅食物,有種滿足感
服務:主動
環境:舊香港style