2024-10-22
聽到“852”你會諗起咩?🤭身處852(香港)都搵到具有日本氣氛嘅居酒屋,即刻去左Happy Friday一下😎⛩️圍住bar枱坐就可以望住師傅燒串燒,都幾治癒,而坐其他方就啱一班朋友傾下計,各有特色🎎我兩個人就圍爐咁坐,望住d串燒都就快流晒口水🤤✨酒肴 - 叫左漬物盛同芥辣八爪魚,漬物有牛蒡、醃蘿蔔、蒜頭、泡菜&醃菜干,食完油膩野再食下漬物清清口腔唔錯👍🏻八爪魚幾有咬口,wasabi味融入左八爪魚,食完好醒神🤣✨大蝦天婦羅 - 擺碟幾靚仔,有4隻彈牙大蝦、仲有juicy冬菇、鮮甜南瓜&蕃薯、茄子,佢d野菜又幾有驚喜😋✨浜燒海鮮拼盤 - 好豐盛,有晒蠔🦪 、帆立貝、鮑魚、大蜆、虎蝦🦐 燒完鮮味出晒嚟😍鮑魚爽口但都易咬,連埋肝燒仲香濃👍🏻✨愛媛縣天然真鯛 - 叫左一款刺身,薄切真鯛沾埋醬油食幾提鮮💯✨北海道白子 - 係今日限定款,一咬爆漿😲✨串燒 - 叫左好多豚肉串:生菜豚肉卷、豚肉粟米仔卷、豚肉蘆筍卷、煙燻黑豚肉卷,燒得好惹味,夾住野菜食好balance,唔會好膩🧡✨大根牛舌煮 - 牛舌勁入味又好軟腍,感覺比平時燒牛舌仲清仲好味😍大根索左汁好甜🥕✨忌廉雪糕梳打 - 我地唔想飲酒,叫左兩杯
我兩個人就圍爐咁坐,望住d串燒都就快流晒口水🤤
✨北海道白子 - 係今日限定款,一咬爆漿😲
✨忌廉雪糕梳打 - 我地唔想飲酒,叫左兩杯雪糕梳打,賣相幾靚有少少漸變層🍹🍨
P.S. 聽聞遲d仲會推出Sake任飲,好期待🍶