2022-12-12
OpenRice咁多好評,個個都講到咁高質,諗住實好多人啦👀🌝可能時間比較夜既既關係,8:45去到,店入面得一兩枱客,一入去感覺油煙都比較大,如果多幾檯應該都幾熱幾焗,眼見無咩抽風系統一行二人點左兩份set,其中一份係牛舌,牛舌可以任食,因為last order 係9:00,店員都好好問定要唔要refill 定多碟 ,我地都怕食唔曬,所以就叫左一碟加多半碟👍🏻👍🏻轉個頭店員就預熱石燒爐再用拎左碗牛脂肪抺其中一個爐面,之後野食都好快上齊兩份都加左$38晚市定食(沙律 +冷泡茶 +紫菜月見飯)🥗水牛芝士沙律配柚子醋沙律酸酸地,係好開胃既柚子汁,沙律菜夠新鮮、車厘茄仔仲有一粒水牛芝士,第一次見咁細粒巧打耳~🐮鹿兒島和牛霜降(120g)$178用碟仔裝住既油脂比較多,而其餘既雪花比較小,食落牛味唔太重,如果可以加小小鹽應該可以提升個味👅吉列牛舌 ∞ gram $98吉列皮好脆亦都無皮肉分離,其實一碟份量都好多,大約有15-20片,其實食到第8片開始覺得夠了,係我食過最牛舌乾身同偏柴又無咩味開頭上枱以為已經係1.5碟,但過左幾分鐘半份出現了🙉🍚紫菜月見飯賣相很可以!蛋黃超橙黃同超多紫菜🧡但飯量都
兩份都加左$38晚市定食(沙律 +冷泡茶 +紫菜月見飯)
🥗水牛芝士沙律配柚子醋
🐮鹿兒島和牛霜降(120g)$178
👅吉列牛舌 ∞ gram $98
開頭上枱以為已經係1.5碟,但過左幾分鐘半份出現了🙉
🍚紫菜月見飯
賣相很可以!蛋黃超橙黃同超多紫菜🧡但飯量都幾小,半碗飯左右
🌿冷泡白桃烏龍茶(⼀杯有一個茶包 另一杯有三個茶包⁉️)
然後朋友話係咪收集左三杯飲剩既group埋一杯❗️um…我唔想知…🥹
茶香中帶有微微果香,好夠凍岩曬配燒肉,又夠大杯可以解膩~
9:10店員問都無問就收走仲食緊既野,上左檯十幾分鐘食都未食得切🥲餐廳可以考慮下last order改早多半個鐘,止小有半個鐘倒落肚嘛😩
不過不失😗咁既價錢可以任食又真係吸引既,如果枱面有調味就更加好,我就無下次啦🙊