2020-03-01
如果大家有經開太古會發現AEON 2/F有間(別天神拉麵)相信大家對呢間野一D都唔陌生, 我地都餓到七彩賓粉樂情況下就入去點餐啦, 睇左之後我地都決定叫 ↓ ↓ ↓♕✧✧✧✧✧✧✧✧✧♕【蝦味噌豚骨湯面】好多蝦仔, 紅卜卜好靚, 個溏心蛋真係好正, 整得岩岩好, 又唔會太熟, 又唔會太生。雪白既豬骨湯, 無帶一D味精, 就算喪飲d湯都唔會覺得咸, 證明真材實料, 唔知係咪錯覺呢, 感覺叉燒十分好食, 大家可以黎食下。✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧【別天神豚骨拉麵】雪白的豬骨湯, 唔帶味精, 喪飲d湯都唔會覺得咸, 證明真材實料, 唔知係咪錯覺, 感覺叉燒好似比蝦味噌那款更多, 燒香過的叉燒, 十分好食。🤤✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧【小龍蝦蟹子沙律】我本身好鐘意食蟹子沙律, 所以點左呢款小食, 味道果然無令我失望, 沙律醬唔會太多, 食到啖啖小龍蝦肉, 用紫菜包黎食就更加夾, 真係好好味, 小龍蝦沙律像個雪糕球同時伴有數片紫菜,爽口鮮美的小龍蝦肉數量不少, ,混合脆卜卜的蟹子很好吃, 以紫菜包著吃, 添了香味更豐富了口感。✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧【餃子】餃子煎得金黃脆口, 唔單止煎得脆脆, 仲好香, 食落同
♕✧✧✧✧✧✧✧✧✧♕
【蝦味噌豚骨湯面】
【別天神豚骨拉麵】
【小龍蝦蟹子沙律】
【餃子】
餃子煎得金黃脆口, 唔單止煎得脆脆, 仲好香, 食落同平時食既餃子好唔同, 味道好特別 一咬入口裡面既肉汁爆晒出黎, 很香口!