聽講喺Airside呢一間比較旺場,晚飯時間都需要排隊,平時比較忙真係比較怕排隊,就趁平日過嚟探下店,平日有午餐客飯供應,價錢仲好親民,唔知而家熱潮過咗夜晚仲使唔使排隊呢….餐廳位於Airside 6樓,空中花園嗰一層,所以位置比較隱蔽。食物⭐️⭐️⭐️酸辣湯 + $18跟餐加錢試吓個酸辣湯,大概飯碗咁大,有木耳、筍絲、豆腐乾、肉絲,食落去唔辣,酸辣鹹度不平均,明顯太酸,唔太啱我飲。涼拌土豆絲 +$22食落口舒服,清爽有口感,微微嘅酸味已經帶出爽脆嘅土豆絲,唔會太酸,唔錯。酸菜魚 (鮮鱸魚) 跟白飯 $62 + $16酸菜魚味道不過不失,魚肉滑溜,但湯就只有酸菜的味道,少了一份香味,酸度和酸菜份量都OK,魚肉切得比較薄,食到有少少魚鱗,但以午市客飯嚟講份量都足,大概有10多塊小魚片,雲耳和粉條略嫌太少很碎,加返多少少配料口感會更加豐富。水煮牛肉 跟白飯 $62要求要微辣亦有作出調整👍🏻,辣湯嘅味道係豆醬味很重,我諗一般香港嘅水煮牛肉都作出了調整減少油份,但就會令到牛肉不夠滑溜,配料大豆芽、紹菜、粉條、金菇,配料都係比較少,不夠過癮。環境:⭐️⭐️⭐️餐廳夠開揚唔侷促,主要係四至六人枱,座位之間都有

食物⭐️⭐️⭐️

酸辣湯 + $18

涼拌土豆絲 +$22

涼拌土豆絲

酸菜魚 (鮮鱸魚) 跟白飯 $62 + $16

酸菜魚 (鮮鱸魚) 客飯

酸菜魚 (鮮鱸魚)客飯

水煮牛肉 跟白飯 $62

水煮牛肉(客飯)

水煮牛肉 (客飯)

環境:⭐️⭐️⭐️
餐廳夠開揚唔侷促,主要係四至六人枱,座位之間都有空間,坐得舒服。
總結:⭐️⭐️⭐️
菜式選擇多,適合一家嚟食,價錢亦都算大眾化,算係Airside裏面比較平嘅一間,食物質素不過不失,份量都足可以醫好五臟六腑,但要留住味道,令大家再次幫襯,就有很多進步的一間。下次要試吓佢哋嘅片皮鴨,好似幾抵食咁!

🌟留意:信用卡/支付寶都要滿$300先可以使用,另外餐廳有收茶位錢,焗俾$5一位,不過係可以接受嘅,算平。

👶🏻🤰For 幼兒reference, 沒有high chair, 只有放上去那一款BB座椅,非常容易移位,要BB坐定定就比較困難了。😂

2024-01-18