2020-01-31
年三十除夕都要返工, 就算係早放都好,難免有啲鬱鬱寡歡嘅感覺 好彩係上司請食LUNCH, 食餐好去舒悶氣今次交由本部長去揀餐廳,心血來潮,突然好想食ALL DAY BREAKFAST 本身想食返上次嗰間OLDISH, 但最後都係決定試下新嘢 揀咗都係喺公司附近嘅呢間西式餐廳 發現原來呢間餐廳都有純素嘅唔少菜式 好適合素食人士 英式精選早餐 CLASSIFIED BREAKFAST $118 雞蛋可以自選, 有太陽蛋(sunny side up)、荷包蛋(fried egg)同埋炒滑蛋揀(scrambled egg) 本部長對炒滑蛋情有獨鍾,毫不猶豫揀咗scrambled egg 蛋炒得好滑,滿意,但英式豬肉腸味道偏鹹本部長唔鍾意食油膩嘢, 所以幾欣賞佢塊肉唔係平時好肥既煙肉,而係瘦既肉 當然瘦既肉就冇咁香,但食落唔油膩,健康炒蘑菇真係值得一讚,炒得好香, 蘑菇味好突出茄汁焗豆同塊麵包就普通料,冇咩特別 食完都真係幾飽,味道唔錯 覺得可以下次再ENCORE
好彩係上司請食LUNCH, 食餐好去舒悶氣
本身想食返上次嗰間OLDISH, 但最後都係決定試下新嘢
揀咗都係喺公司附近嘅呢間西式餐廳
發現原來呢間餐廳都有純素嘅唔少菜式
好適合素食人士
蛋炒得好滑,滿意,但英式豬肉腸味道偏鹹
當然瘦既肉就冇咁香,但食落唔油膩,健康
炒蘑菇真係值得一讚,炒得好香, 蘑菇味好突出
茄汁焗豆同塊麵包就普通料,冇咩特別
食完都真係幾飽,味道唔錯
覺得可以下次再ENCORE