2010-08-23
今天約了admin 妹妹同另一位秘C 同事食LUNCH..本來想去八八八拉麵的, 但係去到門口, OH NO!! 為什麼會落左閘架呢? 結業??? 唔會掛, 好好生意架喎; 東主有喜?? 但係又無貼紅紙. 無計, 只好實行B計劃, 去樓上既麵屋一平安頂住先...反正都係食拉麵我地今次又係食12點果ROUND, 所以無咩人, 又係即刻有枱 (不過食到12點半, 就開始人多)我地三人都左午餐SET, 我同ADMIN 妹妹叫既係醬油拉麵+角煮御飯+凍檸檬茶; 而秘C同事就叫左醬油拉麵+咖哩豬扒飯+凍咖啡先來既係開胃菜, 什菜沙律:-有D生菜, 車厘茄同埋青瓜, 味道都OK, 都係用一般既醋汁, 所以都幾醒胃, 不過可以再凍少少既話會更加FRESH, 依家略嫌唔夠凍到大家都一樣既醬油拉麵:-非常迷你, 麵唔多, 食幾啖就食完, 麵質幾好, 好彈牙, 醬油湯底都好夠味, 配料都係TYPICAL 既叉燒, 笋, 同鳴門卷等我同ADMIN 妹妹既角煮御飯:-份量可以, 食完個迷你麵再食埋呢個飯就岩岩好, 唔會太飽, 又唔會唔夠, 豬肉好嫩口, 唔會黐牙, 亦都好有肉味, 調味上唔係好咸, 而且無咩
先來既係開胃菜, 什菜沙律:-
到大家都一樣既醬油拉麵:-
我同ADMIN 妹妹既角煮御飯:-
份量可以, 食完個迷你麵再食埋呢個飯就岩岩好, 唔會太飽, 又唔會唔夠, 豬肉好嫩口, 唔會黐牙, 亦都好有肉味, 調味上唔係好咸, 而且無咩汁, ADMIN 妹妹就加左D 豉油去吊下味, 我開頭都加左少少, 不過後來發覺其實用碗入面既蔥花伴飯, 已經好香, 加上其實D 豬肉既油份都落左去D 飯度, 所以食落都唔係真係好淡, 只係鐘意汁撈飯或食得好咸既朋友, 會覺得都係落豉油好D
秘C同事既咖哩豬扒飯:-
同事既COMMENT: 咖哩既味道不錯, 豬扒份量有點少, 只要三少塊
服務方面: 看似菲藉既員工起初將我地既ORDER 弄錯, 不過很快就更正番, 態度亦很好
費用: 最後埋單: HKD165 (已加一), 所以平均每人53元