2008-09-18
今日我哋去食放題, 8:45p.m. 推門入去, 有位小姐帶我哋坐低, 環境都ok, 入坐率得四成, 之後就有位小姐問我哋飲乜, 我哋叫咗2罐汽水, 飲品係任飲嘅, 之後我哋就開始叫嘢食喇......首先第1 round我哋叫咗sushi, sashimi, 燒物同其他食物, 等咗一陣, 長腳蟹沙拉就嚟喇, 味道都ok, 跟住其他熟食都好快上枱, 但係等咗好耐, sushi, sashimi同其他食物都未嚟, 於是我哋入第2 round紙, 第2 round嘅牛油炒雜菇, 銀芽炒帶子同鐵板牛肉粒等都嚟咗, 呢幾樣食物味道都唔錯, 但第1 round嘅食物都未到齊, 於是我哋就追單, 而佢哋就講整緊喎, 再等等.... 算喇! 又過咗一陣, sushi, sashimi終於嚟喇! 嘩! 都唔知應該係好定唔好, sashimi件件都又肥又厚切, 味道ok, 每人都有1件, 但係嚇到好驚, 唔想再叫, 因為sashimi太肥厚, 接近尾指咁厚, 好似迫你食到好膩, 搏你唔再叫下一round咁, 不過甜蝦值得一試..... 到咗最後, 我哋叫咗個霜降牛肉鍋同6隻甜蝦sashimi, 嘩! 咁w
環境都ok, 入坐率得四成, 之後就有位小姐問我哋飲乜,
不過甜蝦值得一試.....
到咗最後, 我哋叫咗個霜降牛肉鍋同6隻甜蝦sashimi, 嘩! 咁wher!
只得4塊牛肉碎, 多多洋蔥, 老嘅黃芽白同少少粉絲及幾件豆腐,
寫到明係3~4人份量, 我哋都預咗2個人份量會唔多, 百幾蚊都唔要求好高,
之不過都唔好係只得4塊牛肉碎, 霜降牛肉喎! 你唔係霜降牛肉都唔緊要,
但係唔好咁寫囉! 牛肉原來係配菜, 咁不如叫雜菜肉碎鍋, 咁會好d....
(其實到差不多食完嘢, d燒物都仲未到, 我哋唯有追單, 點知佢地先話無入單)
唉... 算把啦...
總括嚟講, 此料理店味道尚算不錯, 不過手法上需要改善一下,
服務態度參差, 個別侍應無心serve客人, 如果下次路過而又諗唔到食乜,
都會考慮一下再嚟! 但要我哋刻意再嚟就唔會喇喇!