2021-03-17 277 瀏覽
終於終於的起心肝你試吓呢一間超多人得大推嘅 @doughbroshk 𝙨𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖喇( ˘ ³˘)♥︎四間分店都只得𝘁𝗮𝗸𝗲𝗮𝘄𝗮𝘆,又想趁熱食,但又唔想企喺條街度食,所以遲遲都未有機會試吓🤧終於都忍唔住~今次嚟到西環分店,𝘄𝗲𝗲𝗸𝗱𝗮𝘆 𝟭𝟮點半左右,即叫即整,等左大概𝟭𝟱分鐘就有得食喇~不過冇得堂食真係食得好狼狽啊(゚∀゚)整體來講,又真係好好食!!好值得一試!同男朋友一路食一路講話如果以前喺附近住𝗵𝗮𝗹𝗹嘅時候有,我哋一定瘋狂食!!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6.5/10 (如果有得堂食就好啦!)服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.8/10 (店員們都好nice!)性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.5/10🌟.《𝘴ꪮꪊ𝘳ᦔꪮꪊᧁꫝ ρ𝓲ɀɀꪖ》♡︎𝓽ꫝꫀ ρꪖ𝘳ꪑꪖ 🌟8/10🌟♡︎𝓽ꫝꫀ ρꫀρρꫀ𝘳ꪮꪀ𝓲🌟8.2/10🌟薄餅用上酸種麵團製作,口感鬆軟,帶微微嘅煙韌度,淡淡嘅麵粉香,就連平時唔鍾意食薄餅邊邊位置嘅我都忍唔住一整塊食晒!番茄醬同芝士嘅份量都
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
The  Pepperoni

《𝘴ꪮꪊ𝘳ᦔꪮꪊᧁꫝ ρ𝓲ɀɀꪖ》
♡︎𝓽ꫝꫀ ρꪖ𝘳ꪑꪖ 🌟8/10🌟
♡︎𝓽ꫝꫀ ρꫀρρꫀ𝘳ꪮꪀ𝓲🌟8.2/10🌟
番茄醬同芝士嘅份量都非常之大方,有助增添薄餅嘅濕潤度,另外亦都會有一盒𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗱𝗶𝗽,好夾好香💫
今次我哋嗌嘅兩款口味其實都差唔多,兩款配料都預左會比較鹹,啱晒重口味嘅我( ˘ ³˘)♥︎
比較鍾意ρꫀρρꫀ𝘳ꪮꪀ𝓲,其實係因為另一款ρꪖ𝘳ꪑꪖ嘅配料比較大塊,一路食一路跌,食得比較狼狽😅
打開嘅時候覺得比起平時一整個𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖分量好似有啲細,個食落每人兩磈又幾飽肚喎!但唔會覺得油膩或滯~
doughnuts
nutella  doughnuts
custard  doughnuts

《ᠻ𝘳ꫀ𝘴ꫝ ᠻ𝓲ꪶꪶꫀᦔ ᦔꪮꪊᧁꫝꪀꪊ𝓽𝘴》𝟯 𝗳𝗼𝗿 $𝟵𝟴
一早已經睇中左佢冬甩,所以就算食到幾飽都一定要試吓!原來冬甩都用左秘製嘅酸種同麵團整㗎😻同埋即叫即炸,再唧餡,好新鮮啊~兩款食物口感真係好鬆軟,好食!!
♡︎ꪀꪊ𝓽ꫀꪶꪶꪖ 🌟7.8/10🌟
食完個𝗽𝗶𝘇𝘇𝗮先食都仲熱㗎!第一啖咬落去砂糖同埋𝗻𝘂𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮沖入口腔,一路咬一路流出嚟,不過整體都真係幾甜下,兩個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲做甜品就啱啱好啦!
♡︎ᥴꪊ𝘴𝓽ꪖ𝘳ᦔ 🌟7.6/10🌟
可能因為食完𝗻𝘂𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮先再食佢,感覺上味道比較淡,個人推薦𝗻𝘂𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮多啲😆
𝘿𝙤𝙪𝙜𝙝 𝘽𝙧𝙤𝙨 @doughbroshk
📍#BELLYwongs_saiwan #BELLYwongs_happyvalley #BELLYwongs_wanchai #BELLYwongs_central
#BELLYwongs_western #BELLYwongs_american #BELLYwongs_pizzas #BELLYwongs_cheese #BELLYwongs_cheese
The  Parma
The  Pepperoni