呢間餐廳我book mark咗好耐,今次終於有機會嚟食,點知原來係個伏嗰度係出去落order即刻俾錢,我叫咗海鹽焦糖雞翼,焦糖香蕉雲呢拿雪糕配牛角酥窩夫,北海道刺身帶子蟹籽忌廉扁意粉,最尾加個雞軟骨餃子,個職員問我係咪要加side dish嗰個(+$28),我話係,比完錢就返埋位cashier個位好高,我又生得矮,佢哋個音樂又好大聲,我又戴住口罩,其實已經好難聽到對方講咩,但係落單嗰位職員同佢後面嗰位同事唔知係講緊嘢定玩緊(?),成日冇喇喇係到笑,落單期間,有幾次都因為我唔知佢有冇聽緊我講嘢,而我要等佢有反應,我先繼續落單,其實落單都係幾分鐘嘅事,可唔可以專心一陣,落完單先繼續玩?!落完單我朋友嚟到,我哋揀埋嘢飲,朋友再出去落單,朋友諗住同我慶祝生日,出到去cashier叫佢寫Happy Birthday+(我個名)喺個甜品到同叫嘢飲,點知落單嗰嗰職員(好似係頭先喺後面笑個嗰)又冇喇喇係咁笑,仲話你叫凍飲冇得寫字,乜料?!我個朋友最後再comfirm多次同串多次我個名,點知嚟到嘅係…朋友之後同我講返,佢諗住去餐廳之前打去同餐廳講喺甜品到寫字,點知打極都冇人聽🤷🏻‍♀️杯抹茶好難飲,兩杯都

杯抹茶好難飲,兩杯都叫咗少冰,但係成杯都係冰
雞翼好乾,唔知焦糖個焦係邊,得蜜糖
意粉正常,冇特別
牛角酥窩夫,好煙靭,冇啲牙力都咬唔到🙂

我返到屋企我同朋友計返錢,屎忽痕計下條數,點知發現收多咗$40,我之後個日打返去餐廳,好多次都冇人聽,之後ig有dm佢地,冇人應,最後終於喺fb揾到有個whatsapp係有人回覆

我同佢講返,佢話“我地有兩個potion side dish potion 會細D 要註明order 你嗰個係全份 正常potion”,我心諗,你menu冇寫一份有幾多,我當時唔會知我食個份係咩potion

之後佢仲要問我“咁你最後 碟餃子有幾多條?”,我答3,其實我最後碟餃子有幾多條,佢地都係有問題,首先我係要加side dish(+$28),仲要係啲職員confirm咗係要side dish,你收多我$40都已經講唔通,第二,我唔會知係有分兩個potion,就算我食3條定5條都唔應該要我比多$40,第三,如果我真係知道正常potion係要俾多$40先多兩條,我會唔會咁蠢會叫正常potion

過咗一日,佢竟然覆我”你下次嚟補返2 條餃子俾你 🙏🏻”,吓?吓?吓?,有冇事呀?我唔會再幫趁你,你仲要我特登過嚟食你兩條餃子?仲要你個兩條餃子根本唔值$40!

雖然最後佢係payme返我,但唔好意思都冇句,搞咗我兩日,我同朋友講,佢話真係要blacklist呢間餐廳,成間餐廳得嗰個男仔態度係好,真係做嘢,其他女仔同whatsapp個個人(我諗係大粒嘢🤔)都唔知想點

去呢間食真係要check單!!!
雖然冇加一服務費,但係都冇諗過冇服務到咁🤷🏻‍♀️

另外,廁所係壞嘅,話要過對面馬路嘅公廁,我睇到之前啲食評都係講過呢個問題,我諗應該係長期壞嘅🤷🏻‍♀️