2023-11-18 98 瀏覽
尚品工房BMX F&B係隱藏喺南豐紗廠旁,工業大廈入面嘅BMX主題特色西餐廳,呢度裝修別緻,滿滿嘅美式風格。食物方面,主打食意粉,另外有焗飯焗意粉可供選擇,而晚上就會搖身一變成為party room. 由於有做party room, 等緊食飯時,我去咗玩彈珠枱同埋街機遊戲,另外仲有飛鏢機,唱k, 打麻雀等等設施供客人使用🎉🎊🪩🎯🎮🕹️🎤🎤甘筍湯🥕 +$10 轉套餐,包湯同沙律味道清新,充滿田園風味嘅湯,酸酸地好開胃😄😄😀意大利黑醋沙律🥗除咗沙律菜外,竟然仲有黑橄欖同南瓜子,增添不少風味😊😊😁明太子三文魚意粉🍝 $68煙三文魚卷到一朵花咁,好靚好有心思,意粉係al dente狀態,口感合格有餘。明太子忌廉醬相當濃郁,有本菇,三文魚籽及洋蔥作配料,每一條意粉都掛滿醬汁,好欣賞廚師對食物嘅堅持同細心。呢個價錢食到呢碟意粉係超值😍😍😍👍✨脆香一支骨 (黑松露及山葵蟹籽味) 🍗 $38原本我以為係豬肋骨,原來係雞翼對半拆開,每一支雞翼都炸得香脆,係新鮮炸起嘅。兩個汁醬都十分有特色,建議點兩個汁醬,可以試到兩種唔同味道嘛🤭🤭🤗芒果爆珠綠茶🥭 特飲加$12雪櫃入面有幾款特色飲品,我選咗比較少見嘅爆珠特

甘筍湯🥕 +$10 轉套餐,包湯同沙律
味道清新,充滿田園風味嘅湯,酸酸地好開胃😄😄😀

意大利黑醋沙律🥗
除咗沙律菜外,竟然仲有黑橄欖同南瓜子,增添不少風味😊😊😁

明太子三文魚意粉🍝 $68

脆香一支骨 (黑松露及山葵蟹籽味) 🍗 $38

芒果爆珠綠茶🥭 特飲加$12
雪櫃入面有幾款特色飲品,我選咗比較少見嘅爆珠特飲,綠茶清香易入口,芒果爆珠口感特別,每一口都會迸發出芒果清香👍👍✨

聽店主同熟客講,最近研發咗古法支竹羊腩煲,製作需時,要預訂先有得食,聽完有點想食。。。😄除咗party room外,餐廳亦有提供到會服務,嚟緊christmas party又多一個選擇☺😄☺😜😁
午餐