2015-12-27
一入到餐廳起其他大酒店的餐廳規模為小,但是勝在取食物方便!我第一碟取既食物就是海鮮,有長脚蟹、海螺、甜蝦、龍蝦仔之類。長腳蟹供應源源不絕,甜蝦和海螺均十分鮮甜! 至於龍蝦仔則有好多膏,肉也多,唯獨蝦殼味道有少少怪。除海鮮外,還有一般既魚生、壽司,由魚生師父切給你吃,好生鮮,yummy! 熟食方面有聖誕火雞,牛扒、羊扒一般自助餐一定有既肉類,還有鵝肝多士,這個就比較特別。另外就是有個印度咖喱區域,可以吃到咖喱牛、咖喱雞、咖喱黃飯和簿餅。咖喱味道濃厚,黃飯則硬了點。熟食都有海鮮,例如海蟹蒸飯,辣蟹,魚塊,清蒸大海魚之類。甜品方面,大部分聖誕特色甜品,brownie, 麵包pudding, 士多啤梨朱古力泉,各式蛋糕, server's 雪糕。我樣樣都有食,唔多講,睇圖!總括來說,最喜歡長腳蟹源源不絕,魚生新鮮,滿有聖誕節日氣氛! 我們訂位時有七折,原價$368,折後每位連加一$294, 算是好抵食的節目自助午餐。
熟食都有海鮮,例如海蟹蒸飯,辣蟹,魚塊,清蒸大海魚之類。
聖誕自助午餐