2018-11-26
海港城附近已經滿足不了同事既新鮮感,於是lunch我倆衝出彌敦道,去到寶勒巷一間日本餐廳醫肚門面及內部裝潢都充滿日本風,而且枱與枱有充足空間,為短短一小時壓逼的lunch 添上少少舒適感。而且每張枱到設有女生至愛Bruno 神器之章魚小丸子盤。你以為lunch 就係食章魚小丸子🤔 少年你太年輕,睇一睇個餐牌,神奇既事就發生😂原來呢到lunch 係主打中華料理,即係飲茶$68 位已經有6 款不同的點心,仲免收加一👍🏻👍🏻見天氣凍凍地就半價加追熱桂圓紅棗枸杞茶,服務員仲好好不停幫我加茶添飲當我以為d 點心會好似平時一籠籠咁上,店員就竟然將熱水倒入bruno , 加入玫瑰花,再將一盤點心放上面蒸,陣陣玫瑰花香,成件事有驚喜同高層次咗🙈食物方面都有不錯既水準,而且我與同事都飽到食唔曬,埋單盛為$232. 下次有機會會再來試試好食又好玩既章魚小丸子同日式炒麵