2023-07-18
❀ Urban Coffee Roaster #尖沙咀 ❀❗️cafe元老推出全新Menu 天花板蘋果金寶芝士蛋糕❗️——————————————————相信大家對呢間Cafe都唔陌生,當時一開業經常人頭湧湧,直到而家依然有唔少顧客,甚至越來越多分店✨最出名莫過於係焦糖燉蛋疏乎厘🥞亦係其中一樣我經常掛住嘅甜品。之前一直都係去開銅鑼灣分店,今次第一次嚟到尖沙咀店,雖然環境比較細,但係食物質素依舊,而家仲推出咗新Menu,包括伯爵茶安格斯牛面頰意粉、漢堡包等等😆.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陳醋 $118 (3.8/5)冇諗過新Menu居然有burrata🤩大大嚿配蕃茄意大利陳醋真係perfect match✨底下仲有唔少沙律菜、火箭菜。.☞ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $158 (3.8/5)其中一款熱門新菜式🍝一入口,出乎意料地有頗香嘅伯爵茶香氣,雖然自己覺得唔算特別夾,但係的確幾有新意,而且感覺健康啲🤣配上切粒安格斯牛面頰,富有牛香得嚟又腍身。.☞ 油漬黃油雞賓尼迪+水波蛋 $118 (4/5)Sourdough沾滿黃油雞嘅雞油及荷蘭醬,再烘到外皮脆卜卜,滋味十足😚表面有
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
冇諗過新Menu居然有burrata🤩
大大嚿配蕃茄意大利陳醋真係perfect match✨
底下仲有唔少沙律菜、火箭菜。
意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陳醋
意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陳醋
☞ 伯爵茶安格斯牛面頰意粉 $158 (3.8/5)
其中一款熱門新菜式🍝
配上切粒安格斯牛面頰,富有牛香得嚟又腍身。
伯爵茶安格斯牛面頰意粉
☞ 油漬黃油雞賓尼迪+水波蛋 $118 (4/5)
表面有大量雞絲,切開隻水波蛋,流晒啲蛋醬出嚟,係個好豐富嘅多士,唔錯。
油漬黃油雞賓尼迪+水波蛋
☞ 蘋果金寶芝士蛋糕 $88 (4.2/5)
最最最出色嘅定係呢個芝士蛋糕🍰
而家周圍都有芝士蛋糕,但第一次食咁特別嘅蘋果金寶味。
表面有大量香脆蘋果金寶,切開芝士軟滑,仲有一粒粒肉桂蘋果,底下仲有牛油味十足嘅消化餅餅底,超豐富,好好味🤤
蘋果金寶芝士蛋糕
——————————————————
✨整體味道: 3.9/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.8/5
✨再訪興趣: 3.7/5
💞整體來講
其中一間我再訪得最多嘅cafe😆新menu繼續保持一貫水準,仲有必試嘅蘋果金寶芝士蛋糕🍰!