2016-09-25
星期三同朋友傾起去旺角行街,順便去先達睇下有無野可以買比朋友做生日禮物,朋友提議係附近間cafe Oasis食餐飯,咁book左張枱啦(我本身都覺奇怪,cafe要book枱😂?)可惜朋友臨時有事,要走先,咁飯始終要食,就去左呢間食嚕~ 一出四樓升降機門,已經望到個招牌,因為我次次入既樓上cafe都係伏,所以入去個陣心驚膽跳 一入到去就見到間餐廳都滿滿地人,都有8成坐滿左,而且十六人枱果邊已經有人係到聚會緊~感覺nice nice Cafe都幾舒適,如果搞中型活動,例如聖誕p丫,生日P都可以係到搞,應該容納到35人都絕對無問題(事關兩張可以各坐16人既大枱!!重未計外面啲木枱啵) Menu 都好多野食揀,牆上面都有寫啲推介菜式既,最後係眾多主食中嗌左煙三文魚牛肝菌意大利燴飯,荔枝冰沙,加個脆脆薯條其實重想嗌多個雞翼,但一定食唔晒,所以留翻下次先嗌啦~ 事關其實一個人都有小小慘慘豬,因為呢到真係好熱鬧,好多人聚會,我後面果枱16座大枱客人帶埋私家版三國殺黎玩,我好羨慕😂好想join埋一份。 飲品黎啦~荔枝沙冰 沙冰堆到好高,量好足,但我好驚會雪崩😂😂荔枝冰沙甜味唔會過重,
感覺nice nice
飲品黎啦~
荔枝沙冰
係我影相既同時,脆脆薯條都到左啦,脆脆薯條加黑松露汁(黑松露汁加小小錢)
脆脆薯條伴黑松露醬汁
一盆薯條瞬間已被消滅左一半
煙三文魚牛肝菌意大利燴飯
意大利飯香軟濕潤,比以往食既燴飯味道更濃,芝士係其中一個要素,而且加上牛肝菌既味道,每一口都係一種享受,再加上煙三文魚既咸香,真係好正朋友無介紹錯缺值朋友表示羨慕嫉妒恨
佢話係出面食過,覺得自家都整得到所以都引入左呢款主菜(自豪樣)~佢提我下次可以嗌少飯~
小店就係有呢種人情味,拉近到客人同店家既距離,姨加出去食飯,有幾可店家會同客人直接溝通,問下意見,睇下有無邊到滿意/唔滿意?
小小溫馨提示:
提提大家。。呢間既燴飯飯量偏多,細食既朋友可以嗌少飯,唔好做大晒鬼丫~