2020-10-14
最近發現原來屋企去Mikiki好方便,一程巴士就到!今日一於去商場行街買下日用品貨,去到發現商場俾狗仔入去行,好難得!加上近排天氣吾好,係室內放狗的地方真係少之又少。去完一田入貨,之後就實係到食埋飯先反屋企啦。係商埸外圍有吾少食店可以俾你選擇,仲有佢地都有提供戶外地方食飯,如果你係食煙人士或者帶埋狗仔就岩晒!今次選擇左一間德國餐廳食,叫Das Bier,之前去過大角嘴分店,都幾唔錯!今日去到Mikiki分店,裝修比較光,大角嘴分店就更似酒吧,各有各好!我主要係俾佢張德國豬手相吸引左入去食。餐牌內容主要分左前菜、意粉、豬手、德國腸同啤酒等,仲有套餐選擇!我就要左個香草醬煙肉三文魚意粉、德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律,仲有Erdinger weissbier!香草醬煙肉三文魚意粉份量都吾少,如果兩個女仔食一碟都夠食。香草醬味道濃郁,意粉軟硬度又岩岩好。出面試過食到超軟身的意粉,煮到過晒火,好糊口,一d都吾好食。食意粉都係一分錢一分貨!德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律,同樣大大隻,打卡影相一流。未食都睇得出佢層皮超脆口。肉質食落去仲有彈性同肉汁,鹹度岩岩好。配菜的酸菜,仲有薯仔沙律,都好好食,味道岩岩
我主要係俾佢張德國豬手相吸引左入去食。
德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律,同樣大大隻,打卡影相一流。
配菜的酸菜,仲有薯仔沙律,都好好食,味道岩岩好,可解油膩感。
食德國菜又點可以唔飲酒!Erdinger Weissbier白啤酒係其中一款出名既德國啤酒,推介大家試下!味道帶有清新麥香,清清地都岩晒女仔飲。同埋都係打卡首選,個杯高身好靚,我都好想要反一隻靚杯。
整體食物質素唔錯,服務就唔好太有期望,店員比較年輕!不過食飯都係希望有個舒服空間傾下計relax下,最緊要係食物好食呢