2021-12-12 83 瀏覽
Happy Saturday 出去chile 下,老友想食海鮮類,故訂左西灣河#Cull ’N Pistol 。餐廳係半開放式的,內裏環境燈光微暗,又可望出去見到美鏡,我哋比較早去,故人流不多,予人寧靜感,慢慢嘆下海鮮, 飲下酒確不錯啊😌。 🦞龍蝦海鮮大雜燴,老友都係專程過嚟食呢個菜,海鮮材料都好豐盛,除了主角龍蝦外,還有八爪魚、冇沙大蜆、藍青口迷你帶子粒同大蝦🍤。我係湯怪, 故第一時間飲番啖湯先,就係龍蝦湯嘅味,帶有海鮮鮮甜,差不多比我地飲晒👯‍♂️。吞那魚他他配牛油果🥑,配上芝麻、酸豆同芥末蛋黃醬,酸酸美味的很開胃,咸香的汁配合多士一併食,就很夾了。香脆魚柳墨西哥夾餅🌮,炸魚脆口,配合很多紫椰菜,醬汁的番茄沙沙同墨西哥辣椒醬,辣辣地好惹味! 食飽後去海旁散下步,欣賞下海景,愉快周未😙。

食飽後去海旁散下步,欣賞下海景,愉快周未😙。
2021-12-11