2021-11-14 4609 瀏覽
餐廳位於西九文化區,有室內及室外用餐區,落地玻璃位置望到海景,採光度十足,係度用餐又Chill又寫意😌🔆【Afternoon Tea Set】($328/ person)Tea Set只會係weekend供應,需約一個月前book位:💥Savories- Sweet Corn Bisque- Balik Salmon Sandwich . Caviar- Truffle & Wild Mushroom Tart- Foie Gras on Toast . Wild Berry- Lobster Brioche . Tartar Sauce- Burrata Cheese . Tomato Basil . Iberico Ham- Scallop Tartar . Salmon Roe . Saffron Mayo.鹹點幾有特色,竟然有粟米湯及帆立貝刺身😮粟米湯香甜濃郁,帆立貝加埋三文魚子及蛋黃醬,味鮮又醒胃😋黑松露蘑菇撻及龍蝦包都非常推薦,前者黑松露好香,配埋蘑菇好match,後者麵包外脆內軟,龍蝦加入他他醬夠惹味😋魚子醬三文魚三文治、鵝肝多士及伊比利亞火腿脆片都唔錯,只係驚喜感不大。

💥Savories
- Sweet Corn Bisque
💥Sweets
- Red Berry Mille-Feuille
- Fresh Lemon Tart
- Bailey’s Tiramisu Cone
- Homemade Scone . Clotted Cream & Jam
- Pistachio Bavarois
- Homemade Basil & Citrus Sorbet
- Selection Ice-Cream
檸檬撻上係口感既似棉花糖又似布甸嘅cream,都幾得意😌Tiramisu Cone入面係流心Baileys,啱晒Tiramisu及Baileys愛好者😌開心果奶凍唔會好甜,有淡淡開心果香😋Scone及跟配嘅Clotted Cream真係幾好食,非常推薦👍🏻士多啤梨千層酥不過不失🙂柑橘雪葩清清地,而士多啤梨雪糕入面有果肉,味道酸甜,感覺refreshing😌

💥Coffee or Tea
- Summer Berry Green Tea
- Rose Garden Black Tea
Summer Berry嘅味道令人諗起小時食過嘅藥水,感覺麻麻😆反而Rose Garden嘅玫瑰味真係好香,飲落好舒服,相對較鍾意呢款😌

餐廳環境寧靜且舒服開揚,食物質素又好唔錯,比不少酒店嘅tea set更勝一籌👍🏻價錢亦合理,Openrice做緊優惠就更抵🤩整體感覺非常好,真係超級推薦👍🏻最驚喜係用餐期間,英文人生教練馬米高係我面前行過呀呀呀呀~~~~
下午茶